2 вилучення та 2 незабитих пенальті. «Полтава» в дербі переграла «Гірник-Спорт»

ПОЛТАВА
17.07.2017, 08:10

Незважаючи на два пенальті в свої ворота, «Полтава» зуміла виграти на виїзді у гостях у «Гірника-Спорт» (1:0) в матчі 1 туру Першої ліги 2017/18.

У полтавському обласному дербі футболісти «Гірника-Спорт» були сповнені рішучості зробити подарунок своїм уболівальникам до Дня працівника металургійної та гірничодобувної промисловості, який в Горішніх Плавнях відзначили за день до матчу.

Однак дебют гри виявився за гостями, які перевершили гірників в швидкості і вже на початку гри виконали серію кутових і часто турбували голкіпера «Гірника-Спорт» Віталія Мирного. Втім, до перерви справи не тільки в атаці, але і в середині поля у «Гірника-Спорт» явно не склалися. У підсумку в кінці тайму Сергій Пучков провів ранню заміну: в центрі поля замість новобранця Дмитра Сидоренка вийшов вже більш досвідчений Сергій Панасенко. Епізод із його участю ледь не завершився взяттям воріт «Полтави». Невдалий удар півзахисника став несподіваною передачею Шевчуку, який із забійної позиції міг відкривати рахунок, але Кучинський у відчайдушному стрибку врятував свою команду.

Після перерви господарі помітно змінилися і знову були близькі до того, щоб відкрити рахунок. Але спочатку Шевчук занадто слабо виконав навіс в порожні ворота, але м'яч головою з стрічки вибив Богдан Кушніренко. Потім цю атаку завершував Володимир Корольков і після його удару м'яч влучив в руку Артема Недолі. Капітан гірників сам вирішив виконати одинадцятиметровий удар, але м'яч, посланий в правий від голкіпера кут воріт, Кучинський відбив.

2 вилучення та 2 незабитих пенальті. «Полтава» в дербі переграла «Гірник-Спорт»_1

Йшла 47 хвилина і це був тільки початок насиченого на події другого тайму полтавського дербі. На 61 хвилині Моїсеєнко обвідним ударом потурбував поперечину воріт Полтави.

Ще один шанс вийти вперед випала «Гірнику-Спорт» на 69 хвилині, але Шевчук не скористався передачею Фаюка і пробив вище воріт метрів із 13. Вичікувала на свій шанс «Полтава», використовувала свою коронну зброю – стрімку атаку у відповідь на 72 хвилині. Гольову атаку розпочав вийшов на заміну Дмитро Олійник. Своїм пасом на правому фланзі він знайшов Антона Савіна, екс-гірник точно відпасував на Максима Дегтярьова. На частку секунди господарі залишили форварда полтавців одного в штрафний і йому не склало труднощів ударом головою встромити м'яч в сітку воріт – 0:1.

Після серії невикористаних моментів і пропущеного гола господарі поля знайшли в собі сили, щоб продовжити насідати на ворота «Полтави». Ці зусилля не були марними, і «Гірника-Спорт» заробив другий одинадцятиметровий. Арбітр призначив його за гру рукою Покотилюка. Давши дограти епізод, арбітр зустрічі Юрій Іванов все ж вказав на «точку» і видалив винуватця епізоду. Так «Полтава» залишилася в меншості, а відповідальність пробити пенальті несподівано взяв на себе захисник «Гірника-Спорт» Юрій Цапій, проте м'яч після його удару пройшов повз ворота.

Рахунок залишився незмінним, а емоції в кінці гри били через край. В результаті Шевчук, який не реалізував кілька гольових моментів, заробив другу жовту картку. Таким чином, обидві команди догравали матч у неповних складах. В результаті полтавське дербі завершилося перемогою гостей з обласного центру.

Віктор Карпенко

Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23