60 учасників АТО з Миргородщини отримали накази про землю

ПОЛТАВА
17.06.2016, 10:57
60 учасників АТО з Миргородщини отримали накази про землю

16 червня керівник землевпорядної служби Полтавщини Вадим Чувпило в Миргороді вручив документи про землю учасникам війни на Сході України. Таким чином він відреагував на звернення представників Миргородського відокремленого підрозділу всеукраїнської спілки учасників АТО, бойових дій та миротворчих місій, які 14 червня приїхали на відкритий прийом громадян у Головному управлінні Держгеокадастру в Полтавській області.

60 учасників АТО з Миргородщини отримали накази про землю_1

Демобілізовані бійці передати клопотання від 60 учасників АТО з Миргородського району про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок для особистого господарювання.

У Головному управлінні Держгеокадастру в Полтавській області зазначили, що зазвичай процедура виготовлення таких документів триває протягом місяця. Та працівники управління розглянули вказані клопотання за 2 дні з моменту звернення громадян.

60 учасників АТО з Миргородщини отримали накази про землю_3

Усі 60 учасників АТО із Миргородщини, від яких надійшли клопотання, отримали документи на землю. Земельні ділянки, надані учасникам війни, розташовані на території Миргородського району.

Зазначимо, позачергове забезпечення учасників АТО відбувається у межах реалізації ініціативи уряду щодо впровадження програми соціальної допомоги сім’ям військовослужбовців, які беруть участь у виконанні завдань щодо здійснення антитерористичної операції у східних та південно-східних областях України.

Всього у Полтавській області з моменту запровадження ініціативи про забезпечення землею учасників АТО безпосередньо до органів Держгеокадастру звернулися 3631 учасник АТО. На сьогоднішній день у землевпорядній службі регіону вже надали 2957 дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок із земель державної власності сільськогосподарського призначення площею 5172,77 га земель. Вже прийняті 233 накази про затвердження проектів землеустрою та надання земельних ділянок у власність. Інші пакети документів знаходяться на стадії підготовки та розгляду.

Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23