7 квартир заарештували у родича полковника, який купив браковану форму для ЗСУ

ПОЛТАВА
12.06.2017, 12:22
7 квартир заарештували у родича полковника, який купив браковану форму для ЗСУ

Київський суд арештував 7 квартир і 2 нежитлових приміщення тестя начальника Головного військового представництва Міноборони, який фігурує у розслідуванні НАБУ за фактом закупівлі неякісної форми для військових. За даними «Слово і Діло», цим полковником є Олександр Костютін.

Слідством встановлено, що в період з 2015 по 2017 роки тесть начальника 3 363 ГВП МО придбав сім квартир в Києві площею від 31 до 51 м кв., а також два нежитлових приміщення – 16 і 27 м кв.

За інформацією розслідувачів, він підприємницькою діяльністю ніколи не займалася, працював водієм, а зараз є пенсіонером і проживає на Вінниччині.

Крім того, дружина і відповідно теща начальника цієї ж установи в 2011 році придбала за $40 000 автомобіль «Kia Sorento» 2011 випуску, а в 2016 – «Volkswagen Polo» 2011 випуску.

7 квартир заарештували у родича полковника, який купив браковану форму для ЗСУ _1

За версією НАБУ, придбання цього майна може бути пов'язано зі зловживаннями в Міноборони при закупівлі форми у 2015-2016рр.

Також зазначається, що сума контрактів, за якими була закуплена бракована форма, склала понад 82 млн грн.

Згідно службового розслідування, приймальний контроль здійснювався або формально, або з грубими порушеннями ГОСТу в інтересах приватних суб'єктів господарювання.

Як з'ясували детективи, перед підписанням договору маскувальні костюми з малюнком «Варан» проходили тестування у військовій частині А0224. Після 2-3 прань забарвлення тканини змінювався на більш світлий і зливався в один звело-коричневий відтінок, в місцях інтенсивної носки і на колінах фарба стиралася. Незважаючи на негативні результати, Міноборони придбало ці костюми.

Відділ моніторингу


Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36