700 000 грн інвалідів та дітей-сиріт привласнила київська проректорка. Застава вдвічі менша

УКРАЇНА
21.07.2017, 08:00
700 000 грн інвалідів та дітей-сиріт привласнила київська проректорка. Застава вдвічі менша

В одному зі столичних вишів проректор-головний бухгалтер привласнила кошти призначені на оплату навчання студентів з числа дітей-інвалідів, сиріт, дітей з малозабезпечених родин. Про підозру у привласненні грошових коштів столичного бюджету в особливо великих розмірах проректора повідомила Київська міська прокуратура №9.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.

– Встановлено, що, перебуваючи на вказаній посаді, зловмисниця незаконно внесла до офіційних документів завищені суми за оплату навчання студентів з числа дітей-інвалідів, інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин. У подальшому на підставі вказаних підроблених документів на рахунки університету з бюджету міста було безпідставно перераховано понад 700 000 грн, – йдеться у повідомленні.

За наслідками розслідування головному бухгалтеру-проректору повідомили про підозру за ч. 1 ст.366 (службове підроблення) та ч.5 ст.191 ( привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України.

Наразі підозрюваній обрали запобіжний захід у вигляді застави у 320 000 грн. Ця сума менша від привласненої більш ніж у 2 рази. Тобто проректорка може заплатити заставу, і в неї ще залишиться 380 000 грн.