Американське видання звинуватило Зеленського… в націоналізмі

СВІТ
14.07.2019, 20:39
Американське видання звинуватило Зеленського… в націоналізмі

Американське видання «The National Interest» розмістило статтю Ніколая Петро «Чи згубить націоналізм нового президента України?»

На думку автора статті, обрання Зеленського стало виявом попиту на нормалізацію відносин із Росією. Але зараз Зеленський робить помилку, йдучи на поступки націоналістам.

Сучасний український політикум Петро звинувачує у «русофобії» і шкодує з того приводу, що Зеленський також піддався «русофобському» тренду. Попри це автор статті плекає надію, що Зеленський зречеться цього тренду. За приклад для наслідування Петро ставить Зеленському Юрія Бойка та Віктора Медведчука.

Також Петро висловив жаль із того приводу, що телеміст «Надо поговорить» не відбувся. 

Попри екстравагантність висловлених думок, ні автор статті, ні видання, що її розмістило, не є чимось маргінальним у масштабах США.

Ніколай Петро (Nicolai N. Petro) – професор політології в Університеті Род-Айленду, фахівець у справах Росії та Євразії. За часів президентства Джорджа Буша-старшого виконував обов'язки спеціального помічника Державного департаменту США з питань політики щодо СРСР.

«The National Interest» – впливове американське видання геополітичного спрямування. Було засноване в 1985 році Ірвінгом Крістолом. На нинішній час є одним із головних рупорів доктрини так званого геополітичного реалізму у США.

Попри те, що адміністрація Трампа відзначається відносно жорстким курсом стосовно Росії, у США вистачає середовищ, зорієнтованих на нормалізацію відносин із Росією, зокрема коштом України. Так, в березні минулого року один із лідерів американської лівиці Берні Сандерс, а також сенатори-демократи Джефф Мерклі, Едвард Маркі та Даян Файнстін розкритикували зовнішню політику Дональда Трампа через те, що вона призводить до конфронтації із Москвою. Вони направили держсекретареві Рексу Тіллерсону листа, в якому висловили занепокоєння з приводу зростання напруженості у відносинах з Росією.

Читайте також:
Світ
Пхеньян допомагає Москві коїти геноцид українців, надаючи різне озброєння. Своєю чергою, Сеул готовий надавати все необхідне Києву.
27 березня, 19:45
Світ
Там чудово розуміють загрози, які несуть дрони для класичної армії вчорашнього дня.
27 березня, 17:56
Світ
Юдеї та мусульмани мають у своїх релігіях дивну звичку вбивати червоне теля. Все для того, щоби умилостивити Господа, але не тільки...
26 березня, 12:27
Світ
Третю добу поспіль тривають запеклі бої за медичний комплекс Аш-Шифа. Командування ЦАХАЛ вперто вірить, що знищує терористів ХАМАС.
25 березня, 19:13
Світ
«ЗА» проголосувало 14 членів Ради безпеки із 15, США – утрималися.
25 березня, 18:07