Арсен Аваков співпрацює із Портновим і проросійськими ЗМІ, – Сергій Стерненко

УКРАЇНА
23.09.2019, 09:53

Громадський активіст і блогер Сергій Стерненко розповів деталі здійснених проти нього замахів.

Нагадаємо, що на Сергія Стерненка було вчинено три замахи. Останній із них був здійснений у травні минулого року. В процесі самозахисту Стерненко завдав одному з нападників поранення, яке виявилося смертельним. Попередньо активіст звертався до поліції з вимогою надати охорону, але йому було відмовлено.

У своєму відеоблозі Стерненко заявив, що до нападів проти нього та інших одеських активістів була причетною місцева поліція, яка діяла на замовлення мера Геннадія Труханова. Метою нападів було залякати місцевих активістів із чіткою державницькою позицією.

Після останнього замаху, під час якого один із нападників загинув, справою Стерненка зацікавився одіозний проросійський політик Андрій Портнов.

Портнов доклав чимало зусиль до того, аби активіст поніс кримінальне покарання за самооборону. У цьому він співпрацював із Аваковим. «Очевидно, що у Портнова були якісь домовленості про те, щоб мене переслідувати… Він із Аваковим у непоганих стосунках», – пояснив Стерненко.

У відеоблозі Стерненко також звернув увагу на те, що зараз поліція співпрацює із проросійськими ЗМІ. Як приклад такої співпраці Стерненко згадав про «злив» виданню «Страна» тексту підготовленої проти нього підозри.

Активіст заявив, що ця публікація вчергове вказує на співпрацю поліції із проросійськими силами: «Вдумайтеся: на п’ятому, навіть на шостому році російсько-української війни орган, який відповідає за нашу внутрішню безпеку, наша національна поліція, співпрацює з країною-окупантом».

«Прекрасно просто. Аваков врятував Україну…» – зіронізував Стерненко.