Аудиторська афера Полтавської ОДА. Продовження

ПОЛТАВА
02.04.2018, 13:26
Аудиторська афера Полтавської ОДА. Продовження

У березні 2015 року свідомі та небайдужі громадяни міста Полтави (ред.: власники комунального майна) внесли пропозицію керівникам Полтавської облдержадміністрації та обласної ради щодо проведення прозорого аудиту комунальних підприємств обласної ради - «Полтававодоканалу» та «Полтаватеплоенерго».

Основна мета аудиту - це прозорість тарифоутворення, запобігання збиткової діяльності комунальних підприємств та зменшення витрат та втрат під час транспортування тепла і води. Після того, як пропозицію підтримали обласні керманичи, була створена комісія, до складу якої увійшли фахівці комунальних підприємств, працівники профільних департаментів Полтавської ОДА та представники громадськості.

Кінцевим результатом роботи комісії був розроблений нею план, згідно з яким потрібно було лише провести якісний аудит за трьома напрямками: фінансово-економічним, юридичним та технологічно-енергетичним. Але, як виявилося, це був початок тривалої півторарічної боротьби між громадськістю та обласними керманичами за втілення накресленого плану в життя, про що Останній Бастіон уже писав на своїй інтернет сторінці 2015 та в 2017 роках.

Дочекалися, нарешті, восени 2016 року: управління ЖКГ Полтавської ОДА розмістило оголошення на сайті публічних закупівель «Prozorro» про проведення незалежного аудиту за трьома напрямками. Начебто мета досягнута, і на цьому можна було б ставити крапку, якби не «але»...

У січні 2017 року підприємство - переможець з проведення аудиту ТОВ «АФ «Капітал груп» оприлюднило звіт, який самі ж його автори визначили таким, що не відповідає міжнародним стандартам аудиту. Після оприлюднення звіту, аби не було великого резонансу, керівництво Управління ЖКГ разом із заступником Голови ОДА О.Є. Пруглом, який, до речі, є відповідальним за проведення аудиту, організували зустріч громадськості (без депутатів Полтавської обласної ради) із представниками ТОВ «АФ «Капітал груп».

У результаті двогодинного звіту громадськість лишилася розчарована його змістом, але на це вже чиновники ОДА не звертали уваги. За таким дивним і непрозоро проведеним аудитом полтавський бюджетний гаманець став «легшим» на 380 тисяч гривень, а громада, яка є власником комунальних підприємств, і далі сплачує за всі комунальні прорахунки та мережеві втрати (30% води та 13% тепла) зі свого гаманця. Уявіть собі ситуацію, коли ви, сплативши у продовольчому магазині за 500 грамовий буханець хліба, на руки отримали лише 350-400 грам, а решта зникла невідомо куди… Ось така вона, комунальна математика.

__________________________________________________________________

Аудиторська афера Полтавської ОДА. Продовження_1

__________________________________________________________________

Майже рік ініціатори проведення незалежного аудиту від громадськості намагалися повторно провести заслуховування звіту ТОВ «АФ «Капітал груп» із залученням депутатів постійних профільних комісій Полтавської обласної ради, але… так лишилися не почутими. Чиновники Полтавської ОДА спроміглися лише на написання відписки: «вважаємо заслуховування представників ТОВ «АФ «Капітал груп» на засіданні депутатських комісій НЕ ДОРЕЧНИМ».

__________________________________________________________________

Аудиторська афера Полтавської ОДА. Продовження_3

__________________________________________________________________

Звісно, що марно ставити можновладцям Полтавської ОДА та їхнім посіпакам запитання щодо розкрадання грошей під час проведення будь-яких непрозорих закупівель та й ще аргументовано доводити те, що їхні дії ведуть до банкрутства комунальних підприємств.

Не зрозумілим та відкритим залишиться і питання щодо призначення на посаду керівника КП ПОР «Полтававодоканал» пана В.А. Воротинцева. Наслідком річної господарської діяльності керівника «Полтававодоканалу» стало збільшення вартості подачі води до осель полтавців. Натомість за е-декларацією пана Воротинцева його сумарна заробітна плата упродовж неповного року роботи більша за річні заробітні плати таких посадовців, як керівник «Полтаватеплоенерго» та Голова Полтавської обласної ради О.Ю. Біленький. Парадокс…

Олег Підгорний.

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01