Аваков розвів какофонію в МВС – Могильов

УКРАЇНА
13.12.2016, 11:31
Аваков розвів какофонію в МВС – Могильов

Екс-міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов прокоментував роботу правоохоронної системи на тлі останніх гучних скандалів із призначеннями керівного складу структури та трагедії з убивством силовиків у Княжичах. Свою думку він висловив на сторінці у соцмережі Facebook.

Аваков розвів какофонію в МВС – Могильов _1

Могильов зазначив, що від нинішнього МВС неможливо вимагати адекватної реакції, бо в керівництві там міністр-комерсант, бухгалтер, незрозумілі молоді дівчатка.

Політик написав, що робота МВС зараз схожа на оркестр, де музиканти не мають освіти, а диригент позбавлений слуху.

Сьогодні на чолі МВС України міністр-комерсант, в замах у нього - бухгалтер і незрозумілі молоді дівчатка. Подивіться на Вадим Троян (Vadim Troyan), який у нього досвід роботи в системі МВС? Три роки слідчим в маленькому райвідділі, після - робота в комерційних структурах! Але ж сьогодні він керує Національна поліція України всієї країни. Не думаю, що така людина взагалі розуміє систему взаємозв'язків органів МВС один з одним. Поки правоохоронну систему очолюватимуть подібні"професіонали", трагедії, як у селі #Княжичі, будуть повторюватися, на жаль, – ідеться в пості Могильова.

Навіть якщо на чолі міністерства поставили людину без спеціальної освіти, він повинен зібрати команду досвідчених професіоналів. Але з усіх заступників Авакова тільки Сергій Яровий має хоча б військовий досвід.

Знаєте, на що це схоже? Ви збираєте симфонічний оркестр, але замість музикантів набираєте туди політиків і комерсантів, у яких навіть навчання в музичній школі немає за плечима. А диригентом призначаєте не просто не музиканта, але людини без музичного слуху. І що ми отримаємо від такого оркестру? Какофонію! Ось ця какофонія зараз в системі МВС, – переконаний екс-міністр.

І не треба апелювати до європейського досвіду, де міністерства можуть очолювати люди без профільної освіти, безглуздо. У тій же Німеччині міністр оборони - Урсула Гертруда фон дер Ляйен, – виконує менеджерську функцію, зате все її заступники – професійні військові з величезним досвідом роботи.