Батьки 8-класників не повинні купувати підручники. Вони надруковані на 120% від потреби – МОН

УКРАЇНА
13.09.2016, 07:06
Батьки 8-класників не повинні купувати підручники. Вони надруковані на 120% від потреби – МОН

Підручники для 8 класів надруковані із запасом. 

Батьки восьмикласників не повинні купляти підручники самостійно – держава надрукувала 120 % накладу від реальної потреби. Про це зазначили в Міністерстві освіти і науки України.

Також у МОН порекомендували звертатися до департаменту/управління освіти і науки вашої обласної держадміністрації, якщо у вашій школі досі немає підручників для 8 класу. Є імовірність, що управлінці ще не встигли передати підручники школі, пояснили в Міністерстві.

Повідомляється, що друк підручників для восьмих класів, який було здійснено за кошти державного бюджету, повністю завершено.

87,1 % підручників доставлено до департаментів/управлінь освіти і науки обласних держадміністрацій, які мають надати книжки школам.

Загалом було надруковано 120 % примірників підручників від реальної потреби. Із 20 % формуватимуться спеціальні резервні фонди, з яких можна буде добрати підручники у разі потреби. Наприклад, якщо наступного року кількість восьмикласників у певній школі збільшиться.

Майже повністю доставили підручники для 8 класів Сумської – 92,8 %, Херсонської - 91,2 %, Чернігівської - 91,2 %, Харківської - 90,7 %, та Чернівецької – 90,2 %, областей.

Недостатнім залишається забезпечення підручниками учнів 4 та 7 класів. Ця проблема тягнеться з попереднього 2015/16 навчального року. В минулому році підручники для 4 та 7 класів друкувалися на засадах співфінансування – 50 % було виділено з державного бюджету, другі 50 % мали додати з місцевих бюджетів.

У МОН заявили, що друк та доставка решти підручників – відповідальність місцевих органів влади. 100 % підручників для дітей свого регіону забезпечила лише Вінницька область.

У середньому по Україні місцеві органи влади забезпечили підручниками школярів 4 класу на 71,87 %, учнів 7 класу – на 72,58 %.