Без погодження та з небезпекою для життя людей: у Розсошенцях хочуть установити МАФ безпосередньо на газопроводі (відео)

ПОЛТАВА
12.09.2019, 13:48

Кілька тижнів тому біля будинку за адресою вулиця Перспективна, 3 в селі Розсошенці почали встановлювати МАФ.

Рішення про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частити земельної ділянки погодили ще 3 травня цього року на вісімнадцятій сесії сьомого скликання Щербанівської сільської ради.

За словами голови Щербанівської ОТГ Ігоря Процика в новому мікрорайоні не вистачає магазинів. Саме тому він і ініціює перед депутатами встановлення МАФів. Проте цього разу депутати, надаючи дозвіл ФОП Кобченко Ю.В., вирішили не перейматися тим, що МАФ запланували збудувати на місці, де проходить газопровід.

«Ситуація може нести небезпеку як для оточуючих, так і безпосередньо мешканців житлових будинків. І взагалі будівництво на газопроводі і в охоронних зонах, згідно кодексу і безпеки системи газопостачання заборонено. Роботи можуть проводитися з погодження АТ "Полтавагаз". На сьогоднішній день ніхто роботи не погоджував, і все що відбувається це з ініціативи і за рішенням, за дозволом голови Щербанівської ОТГ Процика Ігоря Степановича», – каже перший заступник голови правління, головний інженер АТ «Полтавагаз» Олександр Чухрай.

Лише після зацікавлення справою з боку журналістів «Останнього Бастіону» будівництво незаконного МАФу було припинено. Наразі недобудований каркас зняли з мережі газопроводу і відставили неподалік. На місці працюють працівники АТ «Полтавагаз». Вони визначають пошкодження, які могли завдати газопроводу під час будівництва.

В Щербанівській ОТГ нашим журналістам повідомили, що остаточна доля цього МАФу буде вирішуватися на найближчий сесії.

Тим часом керівництво АТ «Полтавагаз» направило відповідні листи та приписи до управління Держпраці та правоохоронних органів.

Читайте також:
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45
Полтава
Чиновникам і депутатам немає часу вкладатися в українську перемогу, адже посилено набивають кишені. Підтримка воїнів — на громадянах.
26 березня, 07:09