Біблія, якій 1500 років, стверджує, що Ісус не був розіп'ятий

СВІТ
03.03.2017, 08:43
Біблія, якій 1500 років, стверджує, що Ісус не був розіп'ятий

Біблія, написана більш ніж 1500 років тому, була виявлена в Туреччині. Книга викликала занепокоєння у Ватикані, тому що містить Євангеліє від Варнави, який був одним з учнів Христа, і подорожував з апостолом Павлом.

Стародавній манускрипт був «повторно виявлений» в сховищі Палати правосуддя Анкари. Тепер його передадуть в Етнографічний музей столиці Туреччини. На тонких шкіряних сторінках манускрипту нанесені написи золотими літерами ассирійською мовою, яка є діалектом арамейської.

Біблія, якій 1500 років, стверджує, що Ісус не був розіп'ятий_1

Цей список Старого Заповіту перебував у турецької влади після того, як 2000 року реліквія була вилучена у контрабандистів в ході операції на Середземноморському узбережжі Туреччини. Банді були висунуті звинувачення в контрабанді антикваріату, незаконних розкопках і зберіганні вибухових речовин. В ході слухання справи стало відомо, що вік книги – 1500-2000 років.

Турецька влада визнала знайдену Біблію культурним надбанням, надавши їй статус музейної цінності. Після довгих років очікування, знахідку під охороною поліції передали Етнографічному музею в Анкарі.

Експерти розійшлися в думці з приводу походження рукопису та його справжності. Є й інші аспекти, які занепокоюють фахівців: наявність у знахідки копій, і могли вони бутививезеними за межі країни.

Релігійна влада в Тегерані наполягає, що з тексту випливає ніби Ісус не був розіп'ятий, ні Сином Бога, але він був пророком, а Павло, «самозванцем». У книзі також йдеться про те, що Ісус вознісся на небо живим, не будучи розіп'ятим, а Юда Іскаріот був розп'ятий на його місці.

Біблія, якій 1500 років, стверджує, що Ісус не був розіп'ятий_3

Текст також передбачає прихід останнього ісламського месії – те, що ще не відбулося.

Ватикан висловив стурбованість з приводу знахідки і попросив турецьку влада з католицькими експертами оцінити зміст книги. Вважається, що католицька церква на Нікейському Соборі, здійснила цензуру Євангелій, які є частиною Біблії, видаливши деякі частини, можливо, і Євангеліє від Варнави.

Копія стародавнього рукопису оцінюється в 40 млн турецьких лір (28 млн доларів).

Відділ моніторингу

Читайте також:
Світ
Пхеньян допомагає Москві коїти геноцид українців, надаючи різне озброєння. Своєю чергою, Сеул готовий надавати все необхідне Києву.
вчора, 19:45
Світ
Там чудово розуміють загрози, які несуть дрони для класичної армії вчорашнього дня.
вчора, 17:56
Світ
Юдеї та мусульмани мають у своїх релігіях дивну звичку вбивати червоне теля. Все для того, щоби умилостивити Господа, але не тільки...
26 березня, 12:27
Світ
Третю добу поспіль тривають запеклі бої за медичний комплекс Аш-Шифа. Командування ЦАХАЛ вперто вірить, що знищує терористів ХАМАС.
25 березня, 19:13
Світ
«ЗА» проголосувало 14 членів Ради безпеки із 15, США – утрималися.
25 березня, 18:07
Світ
ШІ-ведучі на телебаченні обходяться дешевше, ніж справжні.
25 березня, 17:35