Більше 150 полтавців безкоштовно пройшли тест на ВІЛ

ПОЛТАВА
01.12.2016, 15:26
Більше 150 полтавців безкоштовно пройшли тест на ВІЛ

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом громадські активісти організували виїзний пункт, де кожен охочий міг перевіритися на ВІЛ.

Пункт працює із самого ранку, саме тому чимало полтавців долучилися до цього заходу. Як розповідають організатори, не дивлячись на те, що черга здавалася незначною, але протягом дня тест пройшли більше 150 полтавців.

Більше 150 полтавців безкоштовно пройшли тест на ВІЛ_1

і, хто пройшов цей тест, довго не чекали, оскільки результати ставали відомими вже за 10 хвилин, в той час, як з лікарень доводиться чекати 3-4 дні. До того ж, після здачі крові на ВІЛ, містянам роздавали безкоштовну каву.

Загалом, лише 50% з ВІЛ-інфікованих знають про свою хворобу і лікуються, стримуючи розповсюдження вірусу. А інша частина продовжує дотримуватися свого звичного образу життя, не знаючи, що вони нездорові.

Також з початку року від СНІДу на Полтавщині вже загинуло 60 осіб, а Україна залишається першою у Європі за розповсюдженістю цієї хвороби. 


Читайте також:
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04