Близько 100 полтавців вшанували пам'ять афганця Сергія Коротуна

ПОЛТАВА
26.09.2017, 11:36

Мітинг пам’яті і скорботи до 35-ліття з дня загибелі полтавця Сергія Коротуна в Афганістані відбувся сьогодні біля будинку афганця в Полтаві. До цієї дати активісти реконструювали й облаштували прибудинкову територію багатоповерхівки по вул. Великотирнівська, 10.

Активісти понад місяць працювали над спорудженням і реставрацією майданчика, пандусів, газонів, сходів, бордюрів тощо. Оновили художній барельєф на торці будинку.

Близько 100 полтавців вшанували пам'ять афганця Сергія Коротуна_1

Допомогу в облаштуванні території будинку здійснювали Громадська організація «Учасників бойових дій Шевченківського району м. Полтави», при підтримці депутатської групи політпартії «Рідне Місто» та міського голови Олександра Мамая.

У самому заході взяли участь ветерани війни в Афганістані, атовці, учасники бойових дій, громада міста. Загалом 100 осіб. Почесний караул несли курсанти Клубу Юних Десантників «Гвардія». Музичний супровід виконував ветеранський колектив група «ГЕРАТ» м. Кременчука.

З промовами виступили голова ГО «Учасників бойових дій Шевченківського району м. Полтави», депутат міської ради м. Полтава Володимир Корнійчук, міський голова Полтави Олександр Мамай, заступник голови ГО «Сімей загиблих, учасників бойових дій Полтавщини» Наталія Чепіга. Заключне слово промовила мама загиблого Наталія Петрівна Коротун.

Сергій Коротун – один із перших полтавців, що загинули на війні в Афганістані. Він поліг 26 вересня 1982 року.

Василь Слив'як

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27