«Борщовий набір» стрімко подорожчав

ПОЛТАВА
26.04.2017, 08:24
«Борщовий набір»  стрімко подорожчав

Усі знають, що найбільше українці люблять свою національну страву - славетний борщ. Але нещодавно, у зв’язку з подорожчанням овочів, ця страва стала для нашого населення майже розкішшю.

Ціни на основні овочі борщового набору суттєво підскочили - подорожчання склало 31,5%.Про це повідомляє Українська аграрна конфедерація.

Найбільше здорожчали капуста - на 57,6% (до 6,65 грн./кг) , морква – на 57,6% (до 6,65 грн./кг) , цибуля – на 36,1% (до 5,28 грн./кг), буряк – на 23,8% (до 5,25 грн./кг), картопля – на 7,8% (до 6,80 грн./кг).

"Ціни на ринку плодовоовочевої продукції штовхає вгору доволі непроста ситуація – до скорочення запасів продукції через сезонність в середині квітня додались і несприятливі погодні умови, помітно ускладнивши логістику та зробивши поставки овочів на ринки нестабільними", - йдеться у тексті повідомлення.

Бідному українському населенню нічого не залишається, як чекати нового гарного врожаю.


Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23