Бунт на кораблі: Яценюк заявив про необхідність обмежити повноваження Порошенка

УКРАЇНА
20.07.2017, 12:19

Лідер партії «Народний фронт» і колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про необхідність невідкладної реформи Конституції, яка б переформатувала владу в країні в бік зменшення повноважень президента. Про це він заявив під час урочистого засідання уряду в честь його 100-річчя. Відео виступу виклали на «112 Україна».

Яценюк заявив, що в Україні треба залишити один центр влади – Кабмін, а президента зробити арбітром.

«Настав час навести порядок в системі управління державою. Дво- чи тривладдя в країні призводить до безвладдя і до безвідповідальності. Нова українська, а точніше зміни в українську Конституцію, є невідкладними. Якщо цей уряд – це уряд, який несе всю повноту відповідальності перед українським народом, і цей уряд, який має відповідні права, щоб реалізовувати державну політику. Якщо це міністри – то це політичні фігури, у яких є підтримка парламенту і які можуть реалізувати власну програму реформ. Тому зміна системи адміністративного управління, яка б передбачала відновлення балансу влади в країні, формування інституту президента як національного арбітра, який знаходиться над процесом», – зазначив Яценюк.

Нагадаємо, ЗМІ уже публікували матеріали про те, що «Народний Фронт» не припиняє працювати над позбавленням Порошенка повноважень. Для цього, зокрема, окремі політики порушують питання конституційної реформи.

Заяви про обмеження повноважень Порошенка з’явилися й раніше і пов’язані з прогнозованими на осінь достроковими виборами як президента, так і парламенту.