«Це норма». Одеська поліція знизила плечами на катування в місцевому СІЗО

УКРАЇНА
20.08.2017, 14:36
«Це норма». Одеська поліція знизила плечами на катування в місцевому СІЗО

Після будь-якого, навіть незначного інциденту у Слідчих ізоляторах відбуваються так звані «шмони». Крім того, ще з радянських часів є ганебною практикою, коли заарештованих намагаються тримати в полі колективної відповідальності за допомогою «всяких «смотрящих».

Про це заявив радник начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк на своїй сторінці у Facebook.

– Змушений прокоментувати чутки, які більше є схожими на істерики, навколо ситуації пов'язаної з резонансною подією в слідчому ізоляторі тимчасового утримання, що нещодавно відбулася в Одесі». Ніби зараз там «беспредельний шмон» та «ломают людей», грубо порушуючи права та свободи громадян, що утримуються, – зазначає він.

Відтак, Форостяк наголошує, що «після будь якої, навіть незначної НП у подібних закладах «шмони» – це звичайне явище, коли знищуються всякі «канатні дороги», вилучаються мобільні телефони, засоби зв'язку та заборонені речі».

– А взагалі, це ще з радянських часів є ганебною практикою, коли заарештованих намагаються тримати в полі колективної відповідальності за допомогою всяких «смотрящих», які через ймовірні репресії саме самі й не є зацікавленими у порушеннях, що підривають авторитет керівництва закладу або створюють будь-який резонанс, – додає радник очільника поліції Одещини.

Віктор Карпенко