Цей день в історіі. 11 липня

ПОЛТАВА
11.07.2014, 06:11
Цей день в історіі. 11 липня

Свята

Всесвітній день народонаселення

Всесвітній день шоколаду

Події

1533 — Папа Клемент VII оголосив, що шлюб короля Англії Генріха VIII і Катерини Арагонськой все ще вважається дійсним та відлучив короля від церкви. Король до цього часу вже розлучився з першою дружиною і одружувався на Анні Болейн, зв'язки між англіканською церквою і Ватиканом були розірвані.

1613 — У Москві відбулася коронація Михайла Федоровича Романова, родоначальника нової династії Романових на московському престолі.

1943 — кульмінація так званої Волинської різанини. На світанку сотні УПА, діючи зненацька, напали на десятки польських сіл і селищ в трьох округах: Ковельському, Горохівському та Володимирському. У той день кілька тисяч поляків та членів мішаних польсько-українських родин, включаючи дітей, жінок та старих, було вбито.

1944 — засновано Українську Головну Визвольну Раду — політичний провід УПА

2008 — Компанія Apple Inc. відкрила iPhone App Store

Народились

1657 — Фрідріх I, курфюрст Бранденбурзький, перший пруський король (+ 1713).

1934 — Джорджо Армані, італійський дизайнер модного одягу і аксесуарів, чільник дому моди свого імені

1939 — Борис Нечерда — український поет-шістдисятник.

1969 — Гуцуляк Олег Борисович, український письменник, філософ, автор геокультурної концепції «Мезогея (МезоЄвразія)», автор книги «Пошуки заповітного царства».

1983 — Щербина Петро Миколайович, український письменник, політтехнолог, журналіст та видавець.

Померли

1937 — Джордж Гершвін, видатний американський композитор

2008 — Анатолій Приставкін, російський письменник

2008 — Майкл ДеБейкі, американський кардіохірург


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01