«Чергова російська гібридна провокація» – Болгари протестують проти спроб Москви плекати міф про «освобождение от фашизма»

СВІТ
03.09.2019, 04:58
«Чергова російська гібридна провокація» – Болгари протестують проти спроб Москви плекати міф про «освобождение от фашизма»

В Болгарії політики, експерти та громадські активісти протестують проти планів російського посольства продемонструвати виставку «Визволення Болгарії».

Йдеться про входження на територію республіки радянських військ у вересні 1944 року, повідомляє «Балканський оглядач» з посиланням на NEWS.BG.

«Визволення Болгарії» було звільненням Болгарії від себе самої та її перетворенням на колонію Москви, написав в себе на Фейсбуці політолог Огнян Мінчев.

«Чергова кричуща російська гібридна провокація проти держави та суспільства за співучасті проросійських елементів у нашій країні», – заявила Атлантична рада Болгарії.

Депутат Європарламенту Александр Йорданов порушив питання про вину Радянського Союзу перед болгарським народом. Він нагадав, що загальна кількість загиблих болгар, у тому числі страчених без суду та вироку, за перші місяці комуністичного терору становить 30 000.

Читайте також:
Світ
Пхеньян допомагає Москві коїти геноцид українців, надаючи різне озброєння. Своєю чергою, Сеул готовий надавати все необхідне Києву.
27 березня, 19:45
Світ
Там чудово розуміють загрози, які несуть дрони для класичної армії вчорашнього дня.
27 березня, 17:56
Світ
Юдеї та мусульмани мають у своїх релігіях дивну звичку вбивати червоне теля. Все для того, щоби умилостивити Господа, але не тільки...
26 березня, 12:27
Світ
Третю добу поспіль тривають запеклі бої за медичний комплекс Аш-Шифа. Командування ЦАХАЛ вперто вірить, що знищує терористів ХАМАС.
25 березня, 19:13
Світ
«ЗА» проголосувало 14 членів Ради безпеки із 15, США – утрималися.
25 березня, 18:07