«Червона рута» почалася з Полтави

ПОЛТАВА
24.03.2014, 14:45

ХІV Всеукраїнський фестиваль “Червона рута”, який проводять в Україні протягом 25 років (раз на два роки), стартував першим відбірним туром у Полтаві. Тут зібралися до трьох десятків гуртів та окремих виконавців з різних куточків області.

Фестиваль складається з двох етапів – відбіркового і фінального. У 2014 році з березня по грудень мають пройти 27 відбіркових конкурсів фестивалю в усіх обласних центрах, у Києві, Сімферополі та  Севастополі.  Звісно, що у світлі останнім подій в Криму, участь кримчан, як кажуть, під великим питанням. 

Мета відбіркових конкурсів залишається незмінною – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.  На відміну від інших, “Червона рута” залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме молодих ще невідомих українських виконавців. Участь у конкурсах “Червоної рути” не потребує від учасників жодних вступних внесків, а вхід для глядачів є вільним.

Як відомо, перший фестиваль «Червона Рута» відбувся  17-24 вересня 1989 року у Чернівцях.

Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00