«Чи ти змалився?!» - соромила нас бабуся

ПОЛТАВА
04.04.2019, 07:11

«Чи ти змалився?!» - соромила нас бабуся_1

Першою нашою реакцією на згоду Петра Порошенка щодо дебатів з опонентом на стадіоні була згадка бабусиної лексики. Коли трохи задалекими часами вже практично дорослий хлопак вчиняв якусь дурничку (студентом намагався вцілити у горобця з рогатки, підмальовував вуса єдиному кандидатові від блоку КПРС з безпартійними на її портреті у районці, десятикласником намагався проїхатися двором верхи на бичечку) наша бабуся сплескувала руками: «Чи ти, онуче, ЗМАЛИВСЯ?!»

Ні, шановні, якщо термін одвіку має притаманне лише йому значення, то манкірувати наукою і звичаєм не доводиться. Відтак хизування наших цивілізаторів уславленням «взірцевого демократичного народного волевиявлення», на наш погляд, недоречне – ми, пані та панове, втрачаємо країну.

Визнаючи справедливість закидів у не вельми толерантному навішуванні принизливих ярликів на «частину нашого українського народу», що, аякже, не личить вихованому інтелігентові, наполягаємо: лише плебс і бидло, лише орієнтована на сусіду-агресора п'ята колона, лише несвідомий за віком пубертатний електорат, лише малописьменні фанатки серіальних «сватів», лише совкові недобитки ведуться на «хліби і видовища». Тут, знаєте, не до толерантності зі шляхетністю – на кін виставлена доля онучат.

Ота прихильна до ярмаркового шапіто третина наших виборців з ампутованим IQ не потребує ні дебатів, ні ток-шоу, ні дискусій, ні політології. Агресія проти всіх «бариг і падлюк при владі» вже укорінена в червоних від шалу очах. Хтось із вас, панове, був свідком дорожньо-транспортної пригоди, коли «несе жеребця»? Значить, вас бог милував. Бо спостерігати за потьмаренням у мізках навіть нижчої (що й не очевидно) за еволюційним розкладом істоти важко. А тут понесло 30,2 відсотка… Ви пам'ятаєте, куди винесло п'яну матросню у жовтні 1917?

Ми негативно сприйняли згоду діючого очільника держави на диспут з непевним претендентом на умовах плебсу. Зніміть, панове, усі виставлені фішки і скажіть собі – хтось почує аргументи Порошенка щодо НАТО, транспарентної євроінтеграції, механізмів повернення Криму, необхідності продовжувати медичну реформу і навернення народних мас дилинири до тями за свистом скошених у екстазі 70050 ротів однозначно специфічної публіки на НСК «Олімпійський»? Хтось з нас має намір відвідати ерзац-дебати, на які збуджене енергетиками (маємо на увазі увесь енергетичний ряд) «молоде покоління українців» прийде як на концерт «95 кварталу»? Там наше криворізьке дарування буде як риба у воді, там Петра Порошенка ніхто впритул не бачитиме. На тих вакханських дебатах можливе все що завгодно. Ні, не каркаємо, але впевнені, що файєри палахкотітимуть як на китайській зустрічі Року Дракона, а поліцейські кордони гіпертрофований правдолюб Лєщєнко назве утисками свободи. І нормальній людині потикатися у середовище шостої палати?

Далі. Розпитувати, хто дозволив зарозумілому Голохвастовому виставляти пацанські ультиматуми ще невідомо чи колезі, безнадійна справа. Уся тримісячна риторика «нащот кабздєца» не потребує коментів.

Є встановлений формат: канал суспільного телебачення, процедура, дата, регламент. Атож, доки Володимир Олександрович Зеленський чітко й доступно не викладе програмове бачення розвилок і викликів, які постали перед країною в умовах триваючої війни з Росією, погоджуватись на обговорення вмісту трусів і бюстгальтерів у присутності статево заклопотаної маси не доцільно. Імхо. Шляк би його трафив.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18