Члени "БПП" підтримують сепаратизм? Чи зробить Матковський ПНР?

ПОЛТАВА
12.10.2015, 11:17

Список Блоку Петра Порошенка на місцевих виборах в Старобільському районі Луганської області очолив організатор сепаратистського референдуму Анатолій Гаркавий. Про це повідомляє Informator.lg.ua, посилаючись на РІРА «Донбас».

За даними місцевих журналістів, Гаркавий надавав активну підтримку незаконним збройним бандформуванням під час початку окупації Луганської області навесні минулого року.

Дану інформацію так само підтверджує відео, записане громадським активістом Володимиром Козачком, на якому чітко видно, як Гаркавий виступає поруч з бойовиками перед проросійськи налаштованими жителями міста.

При цьому народний депутат від «БПП» Віталій Курило, який є куратором провладної сили в цьому регіоні, заявляв, що жодного регіонала чи людини, причетної до сепаратизму, в списках партії Порошенко не буде.

Інформацію про те, що Гаркавий зареєстрований першим номером у списку «БПП» на виборах до Старобільської районної ради, підтверджує сайт Центральної виборчої комісії.

Та чи не схожа ситуація тільки в більших масштабах з кандидатами від «ББП» у Полтаві?

Від провладної партії на посаду міського очільника висувається Андрій Матковський, який уже зарекомендував себе перед полтавцями як «месія руського миру». Гаркавий у Старобільську надавав підтримку сепаратистам, а Матковський у Полтаві підтримує сепаратистів вчинками й просуванням проросійської ідеології.

Під час свого головування Полтавою, Матковський намагався будувати у питомо українському місті «руський мир» і возвеличувати його винятково як «город слави русского оружия». Скажімо, проти встановлення у Полтаві пам’ятників справжнім героям України, які боролися з російськими окупантами 300 і 100 років тому, Матковський на посаді міського очільника воював, так би мовити, до останнього патрона. І особливо вихвалявся перед ветеранами, що не допустив появи у місті таких пам’ятників зрадникам. Натомість його «план» з відзначення 300-річчя трагічної для України Полтавської битви передбачав витрати на сотні мільйонів (!) гривень. Реалізувати те безглуздя повністю не вдалося, та без театралізованої «битви», гучних шоу, концертів, нагороджень, що вилилися фактично у танці на кістках наших предків, тоді не обійшлося.

При цьому на офіційних урочистостях з нагоди того ювілею у 2009 році за участю керівника адміністрації президента Росії Сергія Наришкіна «команда» Матковського першим увімкнула гімн…Росії. В ті дні Андрій Половинка влаштував ще й бучну пиятику зі своєю челяддю та іноземцями на території найбільшої полтавської святині – музею-садиби Івана Котляревського.

Хіба ці факти не доводять відверту проросійську позицію Матковського й підготування ґрунту для сепаратизму в духовній столиці України?

Сампсоніївську церкву, реконструйовану міською владою на чолі з Матковським до грандіозного святкування Полтавської битви, прикрасили ось такі розписи (на фото нижче).

Відбудувати та реконструювати церкву – гарна справа, але нащо до релігії приплутувати політику, тим паче, з проросійською позицією. Чи зміцниться віра й будуть кращими богослужіння для українців, якщо стіни церкви прикрашені розписом, як Петро І на коні топче український прапор! Саме український (з історичного погляду, якщо на те пішло, логічніше було б зобразити козацький стяг), але Матковський святкував річницю Полтавської битви саме на замовлення і для росіян – і гімн їхній перший увімкнув, і Петра І возвеличив! 

Члени

І герб Росії на українському храмі зобразив!

Члени

«Останній Бастіон» цікавиться в Блоку Петра Порошенка, чи підтримка сепаратизму й проросійська позиція є обов’язковими умовами для вступу в їхню партію? Чи це умова для висування на керівні посади? Імперський синдром малоросів? Страх перед Росією? Чому Гаркавий, Матковський, люди, які своїми діями зарекомендували себе як поплічників режиму Путіна проходять до лав «БПП»? Чи Президенту вигідно, щоб війна тривала й далі?

Полтавці, які віддають голос за Матковського, чи ви готові до створення ПНР на зразок ДНР і ЛНР? Кандидати від «БПП» уже мають досвід підтримки сепаратистів – Гаркавий тому приклад на Луганщині, Матковський із гімном Росії, георгіївською стрічкою та розписом Петра І й гербом орла на церкві – гідна відповідь Полтавського осередку «БПП» й кандидата на посаду міського очільника «міста руської слави» Андрія Матковського. 

Доки ми фотографували розписи церкви, дітям проводили екскурсію біля святині. Цікаво, як екскуросвод пояснила школярам зображення на українській церкві російський герб і те, що Петро І топче конем стяг Незалежної України? 

Члени

Члени

Кого Матковський намагається виховати такими прикладами? Патріотів чи сепаратистів? 

Після цього абсурдними виглядають заклики з білбордів "БПП", накшталт "Зберегти країну" чи "Вибороти мир". Зберегти й вибороти країну кому? Росіянам? Путіну? А самому тим час нарощувати потужності кондитерських фабрик на території Російської Федерації? 

У той час, коли військові на сході Україні гинуть, відстоюючи незалежність нашої держави, Президент як Верховний головнокомандувач укотре доводить, що він не зацікавлений у припиненні війни та зменшенні кількості жертв серед бійців і цивільного населення. Після цього не дивно, що до лав "БПП" з радістю беруть таких, як Гаркавий і Матковський. Подібне притягує подібне.


Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27