Чому Україні не потрібні розумні діти?

ПОЛТАВА
30.12.2017, 16:26
Чому Україні не потрібні розумні діти?

Останній Бастіон неодноразово піднімав питання шкільного виховання у своїх публікаціях. На жаль, безграмотні очільники міста та області не здатні адекватно сприймати поступаючу інформацію, аналізувати її, та приймати виважені рішення.

Безумовно, система середньої освіти потребує кардинальних змін. Не випадково, школи для широкого загалу в Україні є середніми, створеними для нівелювання творчого та інтелектуального потенціалу у дітей. Інтелектуально розвинені діти в перспективі свого розвитку і вільнодумства стають загрозою авторитарним режимам, а це є прямою загрозою владі злодіїв і шахраїв в Україні.

І тому, зовсім невипадково, відсутні реформи в галузі освіти. Саме тому краща вчителька 2017 року їде до Великої Британії доглядати старців. Саме тому, працівниками прокуратури Полтавської області закриваються кримінальні справи по численним розкраданням сотень мільйонів гривень бюджетних коштів, спрямованих на ремонти навчальних закладів міста та області. Саме тому, у спроектованому «суперпроффесіоналами» з ПНТУ спортивному залі для студентів ПНТУ від прорахунків упав дах, а ректор не впав. Можна продовжувати ще довго.

Але, одними сподіваннями і констатацією фактів, ситуацію в освіті не змінити.

І проблеми, які виникли у 4-А класі ЗШ N10 міста Полтави цілком зрозумілі:

____________________________________________________

Бабуся учня 4-а класу ЗШ № 10 м. Полтави, пенсіонерка - Крючко Віра Петрівна, хворіючи на гіпертонічну хворобу та цукровий діабет ІІ ступеня, була вимушена звернутися до Начальника Управління освіти Виконавчого комітету Полтавської міської ради Марталішвілі Лесі Анатолівни, що розташоване повул. Соборності, 36, м. Полтава, 36000 з приводу свавільної поведінки, жорстокого поводження, тортур та знущання над дитиною, що створюються класним керівником даного класу Гутирею Оленою Валеріївною – вчителем вищої категорії.

Так, 21 грудня 2017 року на перерві між 3 та 4 уроками двоє однокласників в присутності школярів в класній кімнаті 4-а класу, між учительським столом та дошкою звалили її 9-річного онука Юрія спочатку на вчительський стілець, а потім на підлогу, і почали наносити удари ногами в різні частини тулубу, а також махати взуттям перед обличчям останнього. В цей час помітивши дані протиправні дії відносно Юрія класний керівник його незрозуміло як відтягував від нападаючих, що штовхнула його на дошку, від чого він впав правою частиною спини на дошку та металевий виступ для крейди. В результаті вказаних протиправних дій він отримав: «ушиб, подкожную гематому поясничной области справа, множественные подкожные гематомы верхних и нижних конечностей».

При цьому, класний керівник Гутиря Олена Валеріївна в порушення основного принципу Конвенції про права дитини: «У всіх діях по відношенню до дітей першочергова увага приділяється найкращому забезпеченню інтересів дитини» (стаття 3) не надала та не забезпечила надання належної медичної допомоги дитині, яка отримала тілесні ушкодження під час уроків в приміщенні школи і не тільки не повідомила про це рідних дитини, а й перешкоджала дитині зателефонувати самому і повідомити про це бабусю. Коли все ж таки Юрій взяв свій мобільний телефон і зателефонував бабусі – вона, тобто Гутиря О.В., заборонила йому повідомляти про те, що його побили в школі і стояла поряд з ним протягом всієї телефонної розмови школяра з рідною людиною. Впевнившись в тому, що рідні школяра не прийдуть до школи, класний керівник сама викликала для себе швидку допомогу з метою уникнення від відповідальності за даний інцендент, а також з'ясування винних у ньому, оскільки має свою зацікавленість корисного та іншого характеру від батьків дітей, які вчиняють «боулінг» по відношенню до одного учня класу – Крючка Юрія, лише з єдиною метою, щоб «вижити» його не тільки з класу, а зі школи взагалі, бо він не подобається а ні класному керівнику, а ні батькам, а саме їх групі, котрі мають чи мали в минулому відношення до батьківського комітету та коштів батьків, які здаються на потреби класу, але не зрозуміло куди та як витрачаються???. Але тепер все стає зрозумілим. «Не потрібні та неугодні» батьки та їх діти в класі і навіть у школі, котрі вимагають від вчителя об'єктивних і справедливих оцінок та єдиного рівного педагогічного підходу до всіх учнів та критеріїв оцінювання їх знань, дотримання права дитини на повагу своєї людської гідності, на охорону здоров'я, свободу совісті, заборону катувань, жорстокого поводження, тортур та знущань над дитиною.

А також вказала про інші факти неетичної, образливої і такої, що принижує людську гідність, порушує свободу, особисту недоторканість та право на освіту, але, нажаль, розуміння важливості всієї ситуації, що сталася з боку керівництва Міського Управління освіти - не отримала, і зрозуміло чому. Мабуть все ще діють у наш час «кругова порука» та корупційні зв'язки, оскільки Гутиря О.В. з'явилася в ЗШ № 10 саме з «подачі» даної вищестоящої установи!!!

Дуже прикро, що заручниками такого безвідповідального ставлення вчителя до своїх прямих обов'язків – є саме діти, їхні долі та майбутнє.

Ось так в наш час впроваджуються реформи освіти в Україні, а над дітьми як знущалися так і продовжують знущатися в школах, але вже не діти, а вчителя вищої категорії, котрі в такий спосіб лобіюють свої корисні інтереси!!! Важко зрозуміти дії і мотиви такого вчителя – педагога вищої категорії, який умисно калічить не лише здоров'я дітей, а й свідомо йде на те, щоб скалічити їхні долі.

З повагою та вірою в справедливість,

Крючко В.П.

____________________________________________________

Одна з лідерів політичної партії Єдиний Центр у місті Полтаві Ширай Алла Володимирівна під час місцевих виборів 2010 року брала на себе зобов’язання, які жодним чином не пов`язані з виконанням нею професійних обов’язків директорки школи N 10.

Чому Україні не потрібні розумні діти?_1

У політичній програмі політика і директора школи взагалі відсутні будь які посилання на будь які зміни в системі освіти. А термінове відновлення практично зруйнованої системи дорожнього господарства у місті Полтаві стоїть серед пріоритетів.

Директор школи і дорожнє господарство. Абсурд, Чи не так?

І навіть те, що в 4-А класі навчається онук політичного діяча-директора школи, не дає їй жодного права захищати і покривати непрофесійні дії класного керівника Гутирі Олени Валеріївни.

І говорячи про кризу у освітній галузі варто зауважити, що не тільки директор школи Ширай Алла Володимирівна була «окрасою» адміністративного ресурсу на місцевих виборах 2010 року. Десятки керівників шкіл замість виконання своїх прямих обов`язків - навчати дітей, обрали шлях політиків-демагогів, пропонуючи свої послуги з адмінресурсу політичним хвойдам на кшталт Матковського, Мамая, та інших.

Уважати публікацію офіційним зверненням до ГУ НП у Полтавській області про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами ЗШ #10 міста Полтави, передбаченого ст. 367 КК України.

Геннадій Сікалов

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27