Що відбувалося сьогодні в Луганську, Донецьку, Слов'янську, Горлівці, Маріуполі, Антрациті та інших гарячих точках сходу України

УКРАЇНА
03.06.2014, 14:02
Що відбувалося сьогодні в Луганську, Донецьку, Слов'янську, Горлівці, Маріуполі, Антрациті та інших гарячих точках сходу України

3 ЧЕРВНЯ

16:25. У Донецьку сталася пожежа у приміщенні Куйбишевського райсуду. У результаті пожежі частково пошкоджено один з кабінетів. Займання вдалося оперативно загасити.

16:15. В боях за Луганське управління прикордонної служби втрати терористів складають дев'ять убитих, 28 поранених. Дані уточнюються. Про це повідомив на брифінгу голова Держприкордонслужби України Микола Литвин.

15:51. На території Російської Федерації формують нові загони бойовиків. Про це повідомив офіційний спікер АТО Владислав Селезньов.

15:51. На території Російської Федерації формують нові загони бойовиків. Про це повідомив офіційний спікер АТО Владислав Селезньов.

15:27. Мер Донецька Олександр Лук'янченко заявив, що дії терористів ДНР і бандитизм на вулицях завдали страшного удару по економіці міста.

14:59. Сили антитерористичної операції в Донбасі за сьогодні ліквідували більше 50 бойовиків у різних районах Донецької і Луганської областей.

14:58. При вибуху в будівлі Луганської облдержадміністрації загинули вісім осіб. Про це сьогодні повідомили в прес-службі ГУ МВС України в Луганській області.

14:52. Вчора, 2 червня, о 18:25 у луганському сквері Героїв Великої Вітчизняної війни, розташованому навпроти будівлі обласної держадміністрації, були виявлені два боєприпасу.

14:49. Прикордонники просять про наземної підтримки для прикордонного загону у Луганську і готові йти на допомогу своїм колегам самі.

14:40. Терористи "Луганської республіки" підірвали одношляховий залізничний міст через річку Сіверський Донець в Лисичанську.

13:49. Сьогодні, 3 червня, у Слов'янську була запланована евакуація близько 200 чоловік, в основному дітей. Однак щільність боїв в місті, а також агресивні дії бойовиків не дозволяють здійснити вивезення людей.

13:07. Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що російські війська, що залишилися на кордоні з Україною, як і раніше являють собою значну небезпеку.

12:58. Озброєні бойовики самопроголошеної "Донецької республіки" в Торезі штурмують офіс приватного підприємця за відмову платити податки ДНР.

12:46. Органи слідства попередньо встановили, що причиною вибуху в Луганській ОДА була невдала спроба обстрілу українського літака самих терористів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник генерального прокурора Олексій Баганець.

12:25. У Донецькій і Луганській областях внаслідок терористичної діяльності загинула 181 людина, в тому числі 59 військовослужбовців. Поранення отримали 293 людини. Про це сьогодні повідомив в.о. генерального прокурора Олег Махніцький. У східних регіонах за останні місяці було викрадено понад 220 осіб, у тому числі 15 іноземців.

12:05. У Донецьку домовилися з терористами про ліквідацію однієї з барикад у Київському районі міста.

12:02. Через більш діб після початку нападу терористів на прикордонний загін під Луганськом наземне підкріплення з боку АТО так і не прибуло.

12:00. Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов назвав АТО злочином, що має бути розслідувано в Гаазькому трибуналі. А спікер Верховної Ради Олександр Турчинов вимагає від нього не прикривати терористів і озвучувати об'єктивну інформацію.

11:41. У Слов'янську представники Комуністичної партії України фінансують сепаратистів. Про це заявив з парламентської трибуни у вівторок народний депутат України, керівник фракції Батьківщина Сергій Соболєв.

11:23. Працівники Нікопольського міського відділу міліції разом зі співробітниками СБУ у відділенні однієї з служб доставки вантажів міста виявили в посилці дві ручні гранати з маркуванням. Також в посилці були два запалу до гранати РГД, дві сигнальні ракети і вибуховий пакет.

10:48. Недалеко від міста Сєвєродонецьк (Луганська область) знищений табір бойовиків. Про це повідомив сьогодні на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради спікер Олександр Турчинов.

10:47. У Мар'їнському районі Донецької області невідомими були розстріляні два автомобіля - машина ДАІ та автомобіль Geely. Всі постраждалі доставлені в лікарню. Вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості отримали три співробітника ДАІ.

10:11. Під час надання підтримки луганським прикордонникам бойова авіація Збройних Сил України запустила понад 150 снарядів по вогневим точкам терористам.

10:07. У Луганському погранотряде проводиться робота по зміцненню території і вогневих позицій. Ніч пройшла без сутичок.

09:51. Російські військові планують використовувати для провокацій на території України літаки Міг-29 українських Повітряних Сил України, захоплені в Криму.

09:43. Головні завдання добровольчого батальйону Донбас - оборона державного кордону та боротьба з терористами на території України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав комбат Семен Семенченко.

09:21. Сьогодні вранці терористами скоєно напад на колону сил АТО, следовавшую з Родзинок в район Слов'янська.

08:41. В ході активної наступальної фази антитерористичної операції сьогодні вранці знищені блокпости та інженерні споруди бойовиків в районі Семенівки (недалеко від Краматорська).

07:03. Йде активна наступальна фаза антитерористичної операції під Слов'янському.

06:30. У Слов'янську з ранку почався артилерійський обстріл. Про це пишуть користувачі соцмережі Twitter. "Повітря над містом в якийсь момент перетворився на один суцільний гул", - написав користувач Slavyansk Ukraine.

04:54. У Краматорську цієї ночі в районі аеродрому стався бій. За інформацією користувачів соцмереж час від часу вони чули сильні вибухи артилерії і кулеметні черги.

02:20. Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальні акти стосовно 63 осіб, підозрюваних у масових заворушеннях, захопленні будівлі Харківської облдержадміністрації та його підпал.

00:36 Державний департамент США назвав лицемірством ініціативу російської сторони внести на розгляд Ради безпеки ООН свій проект резолюції по Україні з закликом про припинення насильства і створення гуманітарних коридорів, а також звинуватив Москву в розпалюванні нестабільності в регіоні. З відповідною заявою виступила представник Держдепартаменту США Джен Псакі.

00:20 Заступник командира батальйону "Азов" МВС Ярослав Гончар на своїй сторінці в Facebook повідомив, що терористи готують прорив на ділянці українського кордону Дяково-Дмитрівка (Луганська область).

00:01 Газети "Донбас" і "Вечірній Донецьк" призупинили свою діяльність згідно з вимогами бойовиків змінити редакційну політику. Колективи видань відправлені у вимушену відпустку.