«День Європи на Полтавському Євромайдані»

ПОЛТАВА
17.05.2014, 17:39
«День Європи на Полтавському Євромайдані»

17 травня Полтава, як і вся країна, відзначила День Європи.

 

Уже з 9-ї ранку в приміщенні Полтавської облради  (кабінет № 422)  вібувався «круглий стіл» на тему: «Європейський досвід побудови системи цивільного захисту населення у мирний та військовий час на основі широкої участі цивільного населення, побудови народовладдя та співпраці влади з громадським суспільством. Європейський досвід вирішення мовних питань в місцях компактного проживання етнічних груп» за участю пана Франца Паля,  експерта з політичних питань з Автономії  Південного Тіролю (Італія).  

У Полтавському багатопрофільному ліцей №1 пройшло відкрите засідання Євроклубу «Подорож країнами Європи», а в міській бібліотеці (вул. Алмазна, 6) – турнір з шахів, присвячений Дню Європи.

Цього суботнього дня у Полтаві також відбудеться чимало цікавих заходів для соціально активної молоді.

Так, о 16-й годині  на площі перед адмінбудівлею Полтавської ОДА – на традиційному Євромайдані, де з листопада минулого року проходили Народні Віча, відбувся урочистий мітинг та концерт класичної музики, присвячені Дню Європи в Україні. Усі бажаючі змогли почути найкращі твори світової класики у виконанні Полтавського симфонічного оркестру.

У цей же час на Театральній площі почало працювати студентське Європейське містечко, а для малечі організували конкурс малюнків на асфальті. А з  18-ї годин на площі перед театром ім.М.Гоголя пройшов молодіжний концерт європейської музики за участю кращих артистів Полтави, який завершився розгортанням величезного Державного Прапора України.

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45