Депутати Полтавської облради знову спрацювали на Росію

ПОЛТАВА
19.04.2016, 15:34

Перспектива здешевити ціну на газ для населення до 50 $ та отримати 19 млн. грн. на розвиток Полтавщини виявилася не аргументом для депутатів Полтавської обласної ради. Вони вчергове відмовили у наданні ПАТ «Укргазвидобування» спеціальних дозволів на видобування газу природного, конденсату, супутніх компонентів на території Полтавської області. 

Депутати Полтавської облради знову спрацювали на Росію_1

Таке рішення депутати ухвалили на шостій позачерговій сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання. 

Це не перше ігнорування депутатами Полтавської облради постанов Кабміну щодо нафтогазового комплексу.

Більше читайте: Нафтогазовий лікбез голові Полтавської облради-трактористу.

Зазначимо, через відсутність законодавчо визначеного порядку, обласні ради взагалі не мають права розглядати (вирішувати) питання погодження надання надр у користування.

Перед сесією обласної ради відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр, на якому розглянуто профільні питання, внесені до проекту порядку денного шостої позачергової сесії обласної ради.

На цій комісії Олександр Романюк, перший заступник голови правління ПАТ «Укргазвидобування» - виконавчий директор, зазначив, що в 2016 році компанія також планує надати фінансову допомогу на розвиток Полтавщини у розмірі 19 млн. грн.

Така сума виявилася депутатам Полтавської обласної ради замалою. Під час виступів на сесії, вони назвали її « кинутою кісткою».

Нагадаємо, на початку квітня був підписаний меморандум про співпрацю між керівництвом Полтавської обласної ради та ОДА та керівництвом «Укргазвидобування». У меморандумі полтавські чиновники просили близько 60 мільйонів гривень на потреби області. Питання про доступну ціну на газ для населення у розмірі 50 $ не порушувалося.

Щоби домогтися бажаних коштів, депутати обласної ради та члени постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу оголосили спротив Уряду України.

Більше читайте: «Ми ні з ким співпрацювати не будемо», – депутати Полтавської облради відповіли Уряду.

Після розгляду нафтогазових питань і відмови у видачі спецдозволів, Олександр Біленький, голова Полтавської обласної ради, таки надав слово представнику «Укргазвидобування».

Олександр Романюк розповів, що на території Полтавської області зараз видобувається 75% українського газу. Підприємство надає робочі місця 6 тисячам полтавців. У 2015 році «Укргазвидобування» заплатило 121 млн. грн. податків до місцевих бюджетів районів, де відбувалося видобування.


Через позицію Полтавської обласної ради, Романюк сказав, що підприємство буде видобувати нафту й газ в інших областях.

Заступник голови правління ПАТ «Укргазвидобування» зазначив, що засідання сесії обласної ради почалося з хвилини мовчання. Так депутати обласної ради шанують пам'ять про полеглих бійців у війні проти РФ на Сході України.

До відома, в січні 2009 року були укладені газові угоди між Україною та Росією. Свої підписи під документами поставили Володимир Путін, який перебував тоді на посаді прем'єр-міністра РФ, і тодішній прем'єр України Юлія Тимошенко.

Депутати Полтавської облради знову спрацювали на Росію_3

Депутати Полтавської облради знову спрацювали на Росію_5

В якості базової ціни була обрана ціна в $ 450 за 1 тис. кубометрів. Така ціна значно перевершує ціни поставок російського газу для інших країн Європи, а тим паче ціну видобутку власного газу, зокрема на території Полтавської області.

Виходить, депутати Полтавської обласної ради віддали шану загиблим бійцям, але вчергове відстоювали позицію прямої залежності від російського газу, тим самим продовжуючи фінансування війни на Сході України. 

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27