«Дерево життя» з витинанок показали полтавцям

ПОЛТАВА
21.01.2017, 12:01
«Дерево життя» з витинанок показали полтавцям

Народний майстер Дмитро Король відкрив власну виставку «Дерево життя». На виставці митець представив свої витинанки.

Головною темою робіт Короля є Світове дерево або Дерево життя. Дерево життя – знамено трьох основ світу. Світове дерево уособлює єдність усього світу. Це своєрідна модель всесвіту і людини, де для кожної істоти, предмету чи явища є своє місце.

Автор брав участь у Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях та виставках народного мистецтва та гончарства. Член молодіжної спілки художників України та Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Відкриття виставки відбулося у музеї-меморіалі Панаса Мирного. Там же вона діятиме до 18 лютого.

«Дерево життя» з витинанок показали полтавцям_1

«Дерево життя» з витинанок показали полтавцям_3

«Дерево життя» з витинанок показали полтавцям_5

Довідково: Витинанка – це вид давньослов'янського, зокрема українського народного декоративного мистецтва. Включає сюжетні та орнаментальні прикраси житла — ажурні, силуетні тощо. Витинанці властива лаконічність й вишуканість зображальних засобів. Близька до неї техніка створення силуету.

Віктор Карпенко

Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06