Державні кадастрові реєстратори паралізують роботу відділу Держгеокадастру в Полтавському районі

ПОЛТАВА
26.10.2016, 05:27
Державні кадастрові реєстратори паралізують  роботу відділу Держгеокадастру в Полтавському районі

У відділі Держгеокадастру у Полтавському районі склалася ситуація, яка паралізувала роботу нотаріусів, державної реєстраційної служби та ускладнює життя простим жителям району. Державні кадастрові реєстратори не виконують своїх обов’язків вже майже місяць. Тобто, будучи державними службовцями, саботують виконання покладених на них обов’язків. Заборгованість по видачі витягів з державного земельного кадастру по даному району сягає близько 1000 витягів.

Більше того, згідно з Законом ніхто не має права втручатися в їхню роботу – ні начальник відділу Держгеокадасту, ні завідувач сектору. Така собі особлива каста. То хай би так і було, якби люди на цих посадах були добросовісні і порядні. Проте, ця особлива каста державних службовців в особах трьох реєстраторів Полтавського району може дозволити собі залишити робоче місце в робочий час і нікому не доповідати про своє відлучення. Це дарма, що у людей зриваються цивільно-правові угоди у нотаріусів, що учасники війни на Донбасі не можуть отримати витяги на виділені їм земельні ділянки, люди не можуть вчасно переоформити спадщину – усе дарма…

Реєстратори вважають, що не зобов’язані звітуватись! Нікому!.. Окрім своєї колишньої начальниці, яка прийняла їх на цю роботу і «вручила скіпітер». Мова йде про одіозну Мусієць Галину Олександрівну, яка досі намагається тримати контроль над роботою відділу, намагається зайняти посаду начальника Головного Управління Держгеокадастру у Полтавській області. Та зараз не про неї – забагато честі.

Державні кадастрові реєстратори паралізують  роботу відділу Держгеокадастру в Полтавському районі_1

Починаючи з десятого жовтня відділ державної реєстрації земель у Полтавському районі закритий на замок. Стався дивний збіг обставин: двоє реєстраторів одночасно пішли на сесію, а одна на лікарняний. Отак буває. Так буває лише у недобросовісних державних службовців, які не переймаються ніяк своєю роботою. Адже відпустка на сесію обов’язкова лише при отриманні першої вищої освіти. А у нашому випадку це вже не перша. Інші кадастрові реєстратори під час сесії беруть відпустку за власний рахунок на пів робочого дня, а іншу половину дня приходять і виконують свої обов’язки: надають витяги з Державного земельного кадастру вчасно, так само вчасно реєструють земельні ділянки військовим.

А чи не тому склався такий дивний збіг обставин, що днями їх колишня покровительниця Мусієць Г.О. проходила конкурс на посаду начальника Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області і наша «особлива каста» недобросовісних кадастрових реєстраторів перейшла в «режим очікування». Чи може пряма команда від цариці Галюсі надійшла?

Так як же люди зі своїми проблемами і земельними питаннями? А що люди, люди зачекають. Їм не звикати.

Дуже набридло бачити і переживати такі ситуації на кожному кроці бюрократичної тяганини. Та невже немає впливу і управи на подібну свавільну поведінку? Що це за особлива каста?


Читайте також:
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45
Полтава
Чиновникам і депутатам немає часу вкладатися в українську перемогу, адже посилено набивають кишені. Підтримка воїнів — на громадянах.
26 березня, 07:09