​Держсекретар США вважає Путіна загрозою для світового порядку

СВІТ
09.11.2019, 10:10
​Держсекретар США вважає Путіна загрозою для світового порядку

Державний секретар США Майк Помпео під час офіційного візиту до Берліна назвав колишнього ґебіста Владіміра Путіна небезпечним через бажання здійснювати агресію щодо сусідніх країн.

Про це інформує видання "Voice of America". Зазначається, що Майк Помпео під час виступу 8 листопада, присвяченого падінню Берлінської стіни у 1989 році, наголосив на неможливості вести нормальний діалог з людиною, яка марить новим переділом Європи та світу.

«На жаль, ми помилилися і не змогли передбачити той курс, які обрали багато держав. Сьогодні Росією править колишній офіцер КГБ, що колись був шпигуном у Дрездені, який нині вдирається до своїх сусідів і вбиває політичних опонентів, з чим ми не збираємося миритися», — підкреслив держсекретар США.

Американський дипломат зауважив, що щохвилини Росія проводить поліційні рейди на окупованій українській території та здійснює тортури над українцями й кримськими татарами. Адже Путін і його уряд бояться тих, хто бореться з російською агресією на власній землі будь-якими доступними методами. Помпео також зазначив, що ця боротьба не може не викликати поваги.

Читайте також:
Світ
Під час приголомшливого експерименту науковці отримали золото завтовшки з атом. Вони використали старовинну ковальську методику.
вчора, 06:01
Світ
Нащадки поневоленого московитами у XIX столітті кавказького народу мають нагоду повстати проти окупантів. Чи скористаються вони шансом?
17 квітня, 14:45
Світ
У 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи розгляне питання про прийняття Косово до складу організації.
16 квітня, 11:43
Світ
Ганну Ґутьєррес визнали винною в ненавмисному вбивстві українки Галини Гатчинс у жовтні 2021 року.
16 квітня, 11:28
Світ
Поки адепт культурмарксизму з Арґентини на посаді Папи Римського закликає українців здійняти білий прапор, його підлеглі почали каятися.
14 квітня, 17:21
Світ
Сіоністське лобі на берегах Потомаку знову активізувалося. Військово-релігійний режим аятол напередодні вночі завдав потужного удару.
14 квітня, 15:03