​Держсекретар США вважає Путіна загрозою для світового порядку

СВІТ
09.11.2019, 10:10
​Держсекретар США вважає Путіна загрозою для світового порядку

Державний секретар США Майк Помпео під час офіційного візиту до Берліна назвав колишнього ґебіста Владіміра Путіна небезпечним через бажання здійснювати агресію щодо сусідніх країн.

Про це інформує видання "Voice of America". Зазначається, що Майк Помпео під час виступу 8 листопада, присвяченого падінню Берлінської стіни у 1989 році, наголосив на неможливості вести нормальний діалог з людиною, яка марить новим переділом Європи та світу.

«На жаль, ми помилилися і не змогли передбачити той курс, які обрали багато держав. Сьогодні Росією править колишній офіцер КГБ, що колись був шпигуном у Дрездені, який нині вдирається до своїх сусідів і вбиває політичних опонентів, з чим ми не збираємося миритися», — підкреслив держсекретар США.

Американський дипломат зауважив, що щохвилини Росія проводить поліційні рейди на окупованій українській території та здійснює тортури над українцями й кримськими татарами. Адже Путін і його уряд бояться тих, хто бореться з російською агресією на власній землі будь-якими доступними методами. Помпео також зазначив, що ця боротьба не може не викликати поваги.

Читайте також:
Світ
Однак Букінгемський палац досі не опублікував жодного повідомлення про стан здоров'я монарха.
вчора, 16:28
Світ
Офіційні делегації Палестинської та Ізраїльської держав приїхали у Доху. Тут розпочинаються перемовини сторін щодо припинення вогню.
вчора, 12:34
Світ
База НАТО матиме площу у 2800 гектарів і загальний периметр у 30 км.На базі зможуть постійно проживати до 10 тис. військовослужбовців
вчора, 10:53
Світ
Чинний окупаційно-терористичний режим Ізраїля хоче завдати «остаточного удару» по південній частині смуги Ґази. Палестинці у небезпеці.
17 березня, 16:31
Світ
Американські науковці знайшли нову причину невиліковного захворювання. З'ясувалося, що проблема у збільшенні крапель жиру у клітинах мозку.
17 березня, 14:53
Світ
Турецький лідер виступив на мітингу у південно-східній провінції Ширнак. Реджеп Тайїп Ердоган наголосив на проблемі національної безпеки.
17 березня, 10:26