«Deutsche Welle», «Rzeczpospolita» та «Neue zürcher zeitung» найчастіше пишуть про невдалі українські реформи та безвіз

УКРАЇНА
19.06.2017, 07:41
«Deutsche Welle», «Rzeczpospolita» та «Neue zürcher zeitung» найчастіше пишуть про невдалі українські реформи та безвіз

В останні 3 роки тема України в зарубіжних ЗМІ стала обговорюватися куди частіше. Фото з палаючого Майдану, потім анексованого Криму та військової техніки на Донбасі заполонили перші шпальти авторитетних видань. Зараз тематика статей іноЗМІ змінилася з мілітаристської на соціальну та внутрішньополітичну.

Так, найпопулярнішими темами про Україну в іноземних ЗМІ вже стали введення безвізу між нашою країною та Євросоюзом і проведення реформ українським урядом, про це свідчить аналіз «CorestoneCorp.».

У звіті йдеться, що в німецькому «Deutsche Welle» досить критично поставилися до рейдерського захоплення представниками «Народного Фронту» фітнес-центру «Софіївський» у центрі Києва. У статті пишеться, що в Україні політику здійснюють з позиції сили, а не публічних дискусій та букви Закону.

Також, аналітичний центр «Atlantic Council» висловив докори меру Києва Кличку та його команді за відсутність бачення довгострокового розвитку столиці.

– Кличку бракує стратегії розвитку столиці. Реформи неефективні та несуть лише вибірковий характер, – зазначили в аналітичному центрі.

У іншій статті цього ж аналітичного центру йдеться про мужній дух українців, яким вдалось вистояти проти наступу російських військ та зберегти існування України як держави.

«Deutsche Welle», «Rzeczpospolita» та «Neue zürcher zeitung» найчастіше пишуть про невдалі українські реформи та безвіз_1

Віктор Карпенко