Діяльність депутата з Кременчука стане предметом розгляду Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

ПОЛТАВА
06.11.2019, 07:03
Діяльність депутата з Кременчука стане предметом розгляду Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Кременчуцький депутат став фігурантом корупційного скандалу.

Олексія Мовчана, який пройшов до парламенту по 150-му мажоритарному округу на Полтавщині, звинувачують у неправомірному лобізмі стосовно системи ProZorro.

Відповідну скаргу до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав однопартієць Мовчана Олександр Дубінський. Про це ввечері 5 листопада повідомили загальноукраїнські ЗМІ.

Дубінський приніс до САП факти про звернення до нього двох колег із фракції «з вимогою залишити високими комісійні для приватних майданчиків ProZorro».

«Я надав факти, і вони підтверджуються стенограмою засідання комітету, що до мене зверталися два депутати від партії "Слуга народу" Заблоцький і Мовчан із вимогою залишити високими комісійні для приватних майданчиків ProZorro. Я вважаю, що це може мати в собі корупційну складову», – сказав він журналістам у вівторок перед будівлею САП.

Дубінський зазначив, що заяву у нього прийняв особисто керівник САП Назар Холодницький.

Наступного вівторка нардеп повинен дати свідчення в НАБУ і САП.

Олексій Мовчан раніше працював заступником начальника відділу управління проектами та програмами Державного підприємства «ProZorro.Продажі». У «Слузі народу» належить до групи «прозахідних реформаторів». Водночас він є племінником колишнього регіонала Юрія Шаповалова.

Нагадаємо, що вчора депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський заявив, що необхідно вигнати з уряду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофія Милованова.

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01