Для українців підготували новий податок на «витрати»

УКРАЇНА
11.04.2016, 06:45
Для українців підготували новий податок на «витрати»

До Верховної Ради України подано законопроект, за яким кожен громадянин країни буде зобов’язаний повідомляти податковій про свої витрати. Цю законодавчу ініціативу вже підтримав Президент Петро Порошенко. Про це він повідомив у ході наради співробітників НАБУ.

Законопроект №3661 «Про нульову декларації» оприлюднено на сайті Верховної Ради. Закон, у разі прийняття, зобов’яже кожного повнолітнього українця пред’явити фіскальної службі не тільки свої доходи за рік, але і витрати.


Для українців підготували новий податок на «витрати»_1

У разі, якщо людина витратить більше, ніж заробила, її змусять платити податок — 21% від суми перевищення, і ще 22%, як Єдиний страховий внесок.

На думку експертів, таке нововведення може вдарити по всім верствам населення, особливо, неофіційно працевлаштованим українцям, які виживають завдяки підробіткам. 

Авторами даного законопроекту стали депутати Юрій Луценко від «БПП» і Олександр Кірш від «Народного Фронту» – ідеться на сайті ВР.

У той же час депутати так і не ввели скандально відомий «Податок на розкіш». В КМУ неодноразово надходили пропозиції прийняти закон про оподаткування приватних літаків і дорогих машин. Чиновники відмовляються йти на такий крок, пояснюючи це тим, що важко прорахувати оподатковувану базу.