До війська, кроком руш!

ПОЛТАВА
26.03.2014, 19:34
До війська, кроком руш!

Полтавський обласний військкомат та підпорядковані районні (міські) військкомати за указом в.о. Президента України Олександра Турчинова щодо часткової мобілізації доукомплектовані до штатів воєнного часу і виконують покладені на них завдання, повідомив  на навчальних зборах військовозобов’язаних заступник військового комісара з виховної роботи, підполковник Ярослав Пистун.

«Мета навчальних зборів – відновити знання та навички особового складу, – повідомив він журналістам, - удосконалити їх теоретичну та практичну підготовку до виконання обов’язків згідно займаних посад та військових спеціальностей. З призваними за мобілізацією військовослужбовцями проводяться заняття з покращення теоретичних знань конструкції, тактико-технічних характеристик стрілецької зброї та практичного володіння нею».

26 березня для групи цих військовослужбовців на базі обласного військкомату провели заняття з навичок володіння стрілецькою зброєю, яка нині є на озброєнні української армії. Тож багатьом уперше за багато років – ще від часу служби в армії –  знову довелося взяти до рук пістолет, автомат, кулемет чи гранатомет…

Серед трьох тисяч добровольців, кажуть у Полтавському військовому комісаріаті, третина за станом здоров’я, віком та іншими показниками відповідають вимогам для несення військової служби. Їх викликатимуть у першу чергу. Хоча, додають, що більша частина людей не відповідає призовному віку. Однак має значний досвід виконання службових обов’язків у гарячих точках, миротворчих операціях. Їх залучають допомагати при проведенні заходів із призовниками: роботи на пунктах оповіщення, проведення різноманітних занять. 

Гарну допомогу військовим люди надають як на загальноукраїнському, так і на місцевому рівні:

– Майже щодня приходять люди і пропонують свою допомогу, – розповів Ярослав Пистун, заступник військового комісара з виховної роботи Полтавського обласного військового комісаріату. – Хто за професією токар і хоче відновлювати та обслуговувати військову техніку, хто – підприємець, може друкувати листівки, дехто береться забезпечити військових їжею. 

Щодо продовольства полтавські військові кажуть – усе необхідне у них є, а з оснащення не вистачає, наприклад, ліхтариків, спальних мішків. 

Нарікають військовослужбовці тільки на законодавство, адже сьогодні багатьом, хто бажає нести службу в армії, буває важко зберегти робоче місце. Тому відповідні пропозиції вивчили і подали до Верховної Ради, аби якнайшвидше внести зміни у законодавство. Змінюватимуть, зокрема, положення про збереження робочого місця (незалежно від форми власності підприємства) до року, неприпинення підприємницької діяльності, збільшення граничного віку для рядового і сержантського складу до 50 років, молодшого офіцерського – до 55. Такі зміни, кажуть військові, мають допомогти призовникам почуватися впевненіше.

 

 

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27