Дослідження: попит на природні ресурси вбив понад 100 тисяч орангутангів

ПОЛТАВА
17.02.2018, 06:34
Дослідження: попит на природні ресурси вбив понад 100 тисяч орангутангів

У період з 1999 до 2015 року через наслідки видобутку природних ресурсів загинуло понад 100 тисяч калімантанських орангутангів, йдеться в новому досліджені, опублікованому в науковому журналі Current Biology.

Малайзія й Індонезія є найбільшими виробниками пальмової олії, яку широко використовують в харчовому виробництві в усьому світі. Видобуток цієї олії вважають однією з найбільших причин вирубки лісів.

Всього за 16 років половина калімантанських орангутангів постраждала від впливу вирубки лісів або ж індустріальних плантацій.

Автори дослідження звертають увагу і на те, що орангутанги зникають і з тих місцевостей, де ліс не вирубували. Полювання є ще однією причиною стрімкого винищення орангутангів, пояснюють спеціалісти.

«Коли ці тварини вступають у конфлікт з людьми через плантації, вони завжди програють. Люди вб’ють їх. Тільки минулого тижня ми отримали звіт про орангутанга, в тілі якого було 130 куль, після того, як його розстріляли в Калімантані», – повідомив один з дослідників BBC.

Вчені наголошують, що для вирішення проблеми знищення цього виду тварин необхідний комплексний підхід включно із залученням політичного й суспільного секторів, серед яких як планування землекористування та використання ресурсів, так і розвиток інфраструктури та освіта.

«Індустрія видобутку пальмової олії залишається провідною причиною всього цього знищення», – пояснює організація Greenpeace.

Калімантан – третій за величиною острів у світі та єдиний морський острів, розділений між трьома державами: Індонезією, Малайзією і Брунеєм.

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45