Дотиснули: після нашої статті УЗЕ і прокуратура «накрили» незаконний видобуток піску

ПОЛТАВА
06.06.2017, 11:11
Дотиснули: після нашої статті УЗЕ і прокуратура «накрили» незаконний видобуток піску

Через два тижні після виходу журналістського розслідування Народної Ради в м. Полтава й інформаційного висвітлення «Останнього Бастіону» щодо незаконного видобутку піску в Полтавському районі правоохоронці таки виявили факт порушення і вилучили техніку в крадіїв.

«Останній Бастіон» звертав увагу на порушення Адміністрацію президента, Генеральну прокуратуру, СБУ та інші органи. Журналісти пов’язували незаконний видобуток копалин із впливовими посадовцями від «БПП» в Полтавській облраді та ОДА і діяльністю конвертаційних центрів «Авалон» і «Реаком».

Дотиснули: після нашої статті УЗЕ і прокуратура «накрили» незаконний видобуток піску_1

БІЛЬШЕ: Пісок для Піска: «БПП» розорює надра Полтавщини під позачергові вибори президента

Повідомляється, що в ході супроводження кримінального провадження за ст. 240 КК України співробітники УЗЕ в Полтавській області спільно з прокуратурою Полтавщини здійснили виїзд на територію лісництва, де між селами Терешки та Марківка, в лісовому масиві було виявлено факт незаконного видобутку піску шляхом його намивання.

Під час проведення огляду зазначеної території, правоохоронці виявили гусеничний бульдозер, фронтальний навантажувач, вантажний автомобіль марки «ЗІЛ», екскаватор, земельний снаряд для намивання піску та зразки піску.

Дотиснули: після нашої статті УЗЕ і прокуратура «накрили» незаконний видобуток піску_3

Вказана техніка в ході огляду була вилучена. На даний час вирішується питання про накладення арешту на вказану техніку та притягнення винних осіб до відповідальності, повідомили в прес-службі ГУ НП в Полтавській області.


Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45