​Духовенство Полтавщини закликає створити об’єднану Помісну церкву

ПОЛТАВА
25.03.2014, 15:03
​Духовенство Полтавщини закликає створити об’єднану Помісну церкву

Українська Православна Церква Київського Патріархату засуджує агресію з боку Росії, прояви сепаратизму та вважає необхідним почати діалог про негайне об’єднання Українського Православ’я. Про це на прес-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини» повідомив архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір.

«Церква не може стояти осторонь процесів, що відбуваються в нашому суспільстві. Зараз наша країна переживає тяжкі часи, і взагалі опинилася під загрозою знищення. Тому, в цей час, Церква має сказати своє слово, бо народ України потребує пастирської та молитовної допомоги. Церква має ділом довести вірність Христу і своєму народу. Необхідно розпочинати діалог по здоланню розколу Церкви в Україні та консолідації зусиль для протидії зовнішньому агресору та внутрішнім негараздам. Тому, я запропонував духовенству Московського Патріархату з найближчої неділі в усіх храмах Полтавщини, незалежно від їх конфесійної приналежності, проводити служби за примноження любові і викорінення ненависті та всякої злоби. Також я впевнений, що потрібно започаткувати діалог у формі круглих столів за участю духовенства, громадськості, представників влади та ЗМІ», – зазначив він.

За словами архієпископа Федора, на круглому столі планують поставити духовенству Московського Патріархату три питання: чи вони підтримують суверенітет України, євроінтеграцію та створення Помісної Православної Церкви? І якщо вдасться дійти згоди з цих питань, то буде вироблена спільна позиція.

«Байдужість сьогодні є злочином проти Христа та Його Святої Церкви. Разом ми маємо зробити все можливе заради ствердження Православної віри та Церкви Христової на Полтавщині, миру і благоденствія в усій Україні», – наголосив архієпископ Федір.

Він звернувся до УПЦ Московського Патріархату з пропозицією подолати розділення православної церкви в Україні та створити єдину Помісну Православну Церкву.

Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36