Дві біди: дураки і дороги

ПОЛТАВА
20.01.2018, 12:54
Дві біди: дураки і дороги

Голові Полтавської ОДА Головка Валерію, як і поганому танцюристу, завжди щось заважає. То, сорочка коротка, то труси на дупі малі.

1 січня 2018 року держава передала на баланс Полтавської ОДА 7188 кілометрів автошляхів місцевого значення. З початку 2017 року на процеси, пов'язані з підготовкою до передачі та обслуговуванню автошляхів, законодавець визначив термін у один рік.

Рік пройшов, і з першого січня Полтавська ОДА у своїх прес-релізах несподівано заголосила про те, що чи труси на дупі замалі, чи щось ногам заважає, а саме, визнавши свою нездатність обслуговувати автошляхи місцевого значення, намагаючись покласти провину у власній бездарності на САД.

Ми з розумінням ставимося до того, що голова Полтавської ОДА є особою з інвалідністю другої групи (Читайте більше: Фейкові invalid у кріслах Полтавської ОДА та інших держустанов , ЦРУ. Для чого полтавські чиновники стають "інвалідами": резонансне розслідування ) , і без сторонньої допомоги йому дуже важко пересуватися. Як і його заміснику Пругло, та іншим особам з інвалідністю з Полтавської ОДА.

Ми розуміємо, що обслуговувати дороги - це зовсім інше, ніж витрачати мільйони гривень обласного бюджету на рекламу себе любимих.

І тому, на нашу думку, недолугими виглядять звинувачення на адресу САД у Полтавській області. Надіслані прес-релізи Полтавської ОДА не заслуговують на увагу через спроби маніпулювати фейковою інформацією. Витрачаючи при цьому мільйони коштів платників податків.

Ми звернулися за коментарями відносно незадовільного стану прибирання доріг до голови Полтавської ОДА та до голови САД у Полтавській області Володимира Трояновського. На жаль, коментар Полтавської ОДА нам пообіцяли надати у понеділок, САД надіслав офіційний коментар про події.

Надаємо мовою оригіналу:

__________________________________________________

19 січня 2018 року інтернет-видання «Полтавщина» опублікувало статтю прес-служби Полтавської ОДА під назвою «Бездіяльність Служби автодоріг заважає Полтавській ОДА чистити місцеві автошляхи».

Дві біди: дураки і дороги_1

У статті мова йде про неналежне зимове утримання двох доріг загального користування державного значення, які знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг у Полтавській області, а саме Т-24-17 /Н-08/ – Чорнобай – Хрестителеве –Оржиця –Лубнита Т-17-14 Чорнухи – Лубни, на підтвердження чого опубліковано відео. Але на відео зафіксовано 10+100 автодороги О 17 22 323 Оржиця – Хорол, яка знаходиться на балансі Управління капітального будівництва Полтавської ОДА. Таким чином, Полтавська ОДА висвітлила результати власної незадовільної роботи.

Дві біди: дураки і дороги_3

Дві біди: дураки і дороги_5

Разом з тим, автогрейдер Volvo, з якого ведеться відео зйомка, належить КМП «Кота», кінцевими бенефіціарними власниками якого є Алексанян Вазген Людвігович та Авдалян Дереник Юрдабекович.

З аналізу офіційного порталу публічних закупівель ProZorro стає зрозумілим, що КМП «Кота» не укладали договори з органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Виникає питання, на якій підставі даний автогрейдер залучено до експлуатаційного утримання автодороги О 17 22 323 Оржиця – Хоролбез укладання договору?

Дві біди: дураки і дороги_7

Фактичний стан автодороги Т-17-14 Чорнухи – Лубни на 12 годину 19.01.2018.

Дві біди: дураки і дороги_9

Фактичний стан автодороги Т-24-17 /Н-08/ –Чорнобай –Хрестителеве –Оржиця –Лубнина 12 годину 19.01.2018.

Дві біди: дураки і дороги_11

Фактичний стан автодороги Т-17-14 Чорнухи – Лубни на 11 годину 20.01.2018

Дві біди: дураки і дороги_13

Фактичний стан автодороги Т-24-17 /Н-08/ –Чорнобай –Хрестителеве –Оржиця –Лубнина 12 годину 20.01.2018.

Згідно з додатком Б до ДСТУ 3587-97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану» з урахуванням технічної класифікації автомобільних доріг за категоріями, закріпленої у пункті 4.1.2 ДБН В.2.3-4:2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво» терміни ліквідації зимової слизькості на 100 км протяжності дороги загального користування для дороги ІІІ категорії – 10 годин, ІV категорії – 15 годин.

Відповідно до пункту 5.3.1 Технічних правил ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування України П-Г.1-218-113:2009 та пункту 3.1.2 Єдиних правил зимового утримання автомобільних доріг П-218-118:2005 для дороги Т-24-17 /Н-08/ –Чорнобай –Хрестителеве –Оржиця –Лубни (III категорія) визначено ширину очистки проїзної частини від снігу – 80% і допустиму товщину снігового та сніжно-льодяного накату – 30 мм, для дороги Т-17-14 Чорнухи – Лубни (IV категорія) визначено ширину очистки проїзної частини від снігу – 70% і допустиму товщину снігового та сніжно-льодяного накату – 60 мм.

Обслуговування автомобільних доріг Лубенського району, які перебувають на балансі Служби автомобільних доріг у Полтавській області, здійснює на підставі договору ДП «Полтавський облавтодор». 19.01.2018 снігоочищення доріг і ліквідацію зимової слизькості на зазначених дорогах здійснено виключно філіями облавтодору у відповідності до нормативних вимог щодо якості та термінів.

Виконання робіт на дорогах загального користування державного значення без дозволу Служби автомобільних доріг та укладання з нею відповідного договору є незаконним та тягне за собою відповідальність.

Незрозумілим залишається твердження прес-служби Полтавської ОДА стосовно персональної відповідальності голів районних державних адміністрацій, оскільки дороги місцевого значення знаходяться в сфері управління Полтавської ОДА на балансі Управління капітального будівництва Полтавської ОДА. А отже, відповідальність за зимове утримання несе Полтавська ОДА в особі Управління капітального будівництва.

Водночас, у першій половині січня поточного року Управління капітального будівництва Полтавської ОДА уклало 25 договорів на 3,2 млн. грн. до 200 тис. грн. кожний на зимове утримання районів області, але чи зможе ГУ ДКСУ у Полтавській області прийняти їх на реєстрацію та здійснювати по ним платежі, оскільки вони укладені без проведення тендера, а, отже, з порушенням Закону України «Про публічні закупівлі».

Враховуючи наведене, Служба автомобільних доріг у Полтавській області стурбована дезорієнтованістю Полтавської ОДА та її прес-служби в частині визначення та якісного утримання власних доріг. Сподіваємось, що зазначена публікація є наслідком відсутності досвіду в утриманні автомобільних доріг. З метою недопущення поширення недостовірної інформації, просимо у подальшому перевіряти матеріали, які підлягають публікації.

__________________________________________________

Ми вже звикли, що Полтавські ЗМІ публікують фейкові новини, відпрацьовуючи отримані від влади кошти. Останній Бастіон залишається єдиним Бастіоном незаангажованої журналістики на теренах Полтавської області.

Уважати публікацію офіційним зверненням до ГПУ, НАБУ, САП, МВС про вчинення злочину посадовими особами Полтавської ОДА за фактом, імовірного, розкрадання бюджетних коштів, передбаченого статтями 191, 364, 366 КК України.

Симон Кремінь,

Останній Бастіон

Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01