Екс-головлікар Кременчуцької лікарні №3 судиться з Кременчуцькою владою за поновлення на роботі

ПОЛТАВА
14.12.2016, 07:20
Екс-головлікар Кременчуцької лікарні №3 судиться з Кременчуцькою владою за поновлення на роботі

Вадима Українця звільнили з посади головлікаря Кременчуцької міської лікарні №3 у вересні цього року, коли він виконував обов’язки хірурга на війні в І мобільному шпиталі імені Пирогова, на Донеччині.

Екс-головлікар Кременчуцької лікарні №3 судиться з Кременчуцькою владою за поновлення на роботі _1

Автозаводський районний суд міста Кременчук у п’ятницю, 9 грудня, почав слухання у справі щодо поновлення на посаді екс-головного лікаря Третьої міської лікарні Вадима Українця.

Суть позову полягає в тому, що головний лікар вважає йогозвільнення безпідставним. Через це Українець наполягає, щоб його поновили на посаді і виплатили компенсацію в розмірі півмільйона гривень.

За словами Українця, конфлікт із міською владою почався після нібито планової перевірки внутрішнім аудитом місцевого міськвиконкому, який, до того ж, на момент проведення перевірки в липні цього року не мав жодного юридичного статусу – із документом без підпису.

Дивним лікарю видалося й те, що перевірка почалася за кілька днів до його відпустки й тривала більше 3 тижні замість зазначених у документі 10 днів.

– В Акті на 73 сторінки, який надала перевірка, багато фактів були викривлені, з суттєвими неточностями в цифрах, – говорить екс-головлікар.

Українець Акт не підписав, у письмовому поясненні аргументував свою позицією незгодою з результатами перевірки.

– За кілька днів після цього мене викликали до міського голови й з порогу запропонували написати «за власним бажанням», – каже Українець. – Я відмовився. Зрозумів, що доказувати тут щось – марна справа, тому пішов на лікарняний.

Згодом він звернувся до поліції з проханням перевірити легітимність перевірки. Заяву внесли в ЄРДР.

Після лікарняного колотнеча навколо перевірки та її результатів не вщухала. Українець на 30 днів пішов у командировку – хірургом на війну на Сході України, подавши для цього всі необхідні документи – у Департамент і місцеве Управління охорони здоров’я.

Розпорядження про звільнення головлікарю привезли 7 вересня у Волноваху, де він був хірургом у І мобільному шпиталі імені Пирогова.

Після повернення в Кременчук Українець опинився безробітним, його не перевели на іншу посаду та не запропонували альтернативи.

Екс-головлікар Кременчуцької лікарні №3 судиться з Кременчуцькою владою за поновлення на роботі _3

Міський голова м. Кременчук Віталій Малецький (в піджаку та синій краватці) і Вадим Українець (по центру в окулярах). 

Наразі лікар через суд відстоює своє право на поновлення в посаді головлікаря міської лікарні №3. Варто відзначити, що представники міської влади, з якою судиться Вадим Українець, на судове засідання не прийшли, тому суддя Юрій Рибалка переніс засідання.

Як повідомляє «Кременчуцька газета», рішення по справі буде оголошено вже сьогодні. 


Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00