Мовне питання по-естонськи: президент розчарована бездіяльністю свого уряду в галузі освіти

СВІТ
07.11.2019, 08:25
Мовне питання по-естонськи: президент розчарована бездіяльністю свого уряду в галузі освіти

Проблеми стосовно мови у галузі освіти виникають не лише в Україні.

Президент Естонської Республіки Керсті Кал'юлайд здивована, що чинний уряд її країни досі не перевів повністю систему освіти на державну мову, як це зробили в Латвії.

Про це очільниця держави розповіла в інтерв'ю виданню "Latvijas Sabiedriskie Mediji". Керсті Кал'юлайд, зокрема, наголосила, що вважає нормальним явищем стурбованість естонців із приводу мови та її захисту.

«Насправді я 3 роки закликаю наших політиків діяти. Я трохи розчарована, що ця коаліція, яка, мабуть, найнаціоналістичніша, якщо можна так сказати, не перевела систему освіти повністю на естонську мову», — вважає Керсті Кал'юлайд.

Водночас пані президент не розуміє, чому естонський уряд гальмує давно заплановане переведення освіти на 100% викладання державною мовою. Керсті Кал'юлайд підкреслила, що влада зобов'язана забезпечити кожну дитину Естонії мати можливість навчатися естонською мовою з метою подальшої інтеграції у суспільство.

Читайте також:
Світ
Мусульманська громада традиційно вважається доволі закритим середовищем. Однак у закладах освіти Німеччини стан справ зовсім інший.
вчора, 12:37
Світ
Йдеться не лише про Польщу, а й про інші країни Заходу.
вчора, 09:40
Світ
Америка та Європа не просто можуть, але мають підготуватися до того, що буде відбуватися далі у війні. Україна не повинна бути самотньою.
23 квітня, 06:00
Світ
Влада Польщі готова піти на розміщення на своїй території американської ядерної зброї.
22 квітня, 16:12
Світ
США можуть вперше запровадити санкції проти підрозділу ЦАХАЛу
22 квітня, 09:25
Світ
Країна-загарбник продовжує втрачати населення внаслідок природних втрат. І це відбувається без урахування втрат на полі бою в Україні.
22 квітня, 08:23