Фейсбук посилить безпеку: Цукерберг вибачився у Європарламенті за допущені зловживання даними користувачів

ПОЛТАВА
24.05.2018, 08:24

До кінця року у 12 європейських містах відкриють центри контролю за безпекою у Фейсбуці, де працюватимуть 10 000 людей.

Фейсбук посилить безпеку: Цукерберг вибачився у Європарламенті за допущені зловживання даними користувачів_1

Виступаючи на слуханнях у Європарламенті, засновник і гендиректор Facebook Марк Цукерберг попросив вибачення перед депутатами Європарламенту за допущені зловживання даними користувачів, повідомляє BBC. «Це була помилка», – зазначив Цукерберг.

Главу соцмережі гостро критикують за те, що він недостатньо уважно стежив за тим, як треті сторони, такі як Cambridge Analytica, отримують доступ до інформації користувачів Facebook. Адміністрацію соцмережі також критикують за те, що вона не впоралася з фейковими новинами, які масово поширювалися перед виборами в США у 2016 році і могли вплинути на думку виборців та результат самих виборів.

«За останні кілька років стало ясно, що ми недостатньо зробили, щоб мережа, яку ми побудували, не використовувалася для шкоди. Чи то фейкові новини, чи іноземне втручання у вибори чи приватні особи, які зловживають інформацією користувачів – визнаю, ми недостатньо виконували наші обов'язки»,- визнав Цукерберг.

Він додав, що до кінця року компанія збільшить удвічі кількість людей, які працюють над безпекою в соцмережі, до більш ніж 20 000 чоловік.

«Я очікую, що це значно вплине на нашу прибутковість», – сказав він, додавши, що «збереження безпеки людей завжди буде важливішим, ніж максимізація прибутку».

Цукерберг погодився зустрітися з лідерами Європейського парламенту, щоб відповісти на питання про те, як Cambridge Analytica заволоділа персональними даними 87 млн користувачів Facebook, в тому числі 2,7 млн жителів країн Євросоюзу.

Зустріч між Цукербергом і депутатами Європарламенту спочатку планувалося провести за закритими дверима. Але це викликало хвилю критики з боку парламентаріїв і представників громадськості. Очільниця Німецької партії Зелених Свен Гіголд запустила онлайн-петицію, яка отримала тисячі підписів. Внаслідок цього було вирішено вести пряму трансляцію.

Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00