«Феноменальний» Гриценко

ПОЛТАВА
20.10.2018, 12:28

«Феноменальний» Гриценко

1 184 000 щасливчиків, котрим вдалося добути жовтневе число партійного бойового листка «Громадянської позиції», втратили інтерес до майбутніх виборів Президента України. Інтригу знищено. Ми вже все знаємо. Задовго до оголошення виборів.

«Феноменальний» Гриценко_1

Усім би був гарним оцей чоловік, якби не поспішав. Принаймні, йому слід би було трохи притримати своїх штабістів, які в ейфоричному запамороченні від липневих (!) результатів опитування GfK Ukraine втратили почуття міри і бажане видають за доконане. Причому маніпулюють соціологією, як циган сонцем. Пропонуємо вчитатися в цитоване:

«Гриценко скоротив відставання від Тимошенко - рейтинг GfK …Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко за підсумками липня 2018 року скоротив відставання у президентському рейтингу від лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Як наголошується у презентації, Гриценко досяг у липні найбільшого свого рейтингу з початку року (https://www.obozrevatel.com/ukr/politics/gritsenko-skorotiv-vidstavannya-vid-timoshenko-rejting-gfk.htm)».

Погодьмось, що досягнення шановним претендентом привабливого місця у рейтингу шляхом скорочення відставання не давали й у липні ніяких підстав ні соціологам, ні виборцям, ні команді пана Анатолія вважати його сьомим Президентом України (Грушевський-Кравчук-Кучма-Ющенко-Янукович-Порошенко-?). Гріх оперувати застарілими даними на догоду амбіціям, тим паче що 6,5 відсотка привабливості, набраних Анатолієм Степановичем з-поміж тих, хто на початку липня ще хотів відвідати виборчі дільниці (відкриються, нагадуємо, лише зранку 31 березня 2019 року), вже через тиждень були суттєво скориговані тією ж GfK Ukraine.

Як вам, поспішливі ви наші, оце за 12 липня: «Жоден кандидат в президенти не набирає більше 10%. Лідером електоральних переваг серед можливих кандидатів в президенти України залишається голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко — попередньо вона набирає 10%. Про це свідчать дані дослідження компанії GfK Ukraine, проведеного в липні 2018 року. На другому місці з мінімальним розривом — шоумен Володимир Зеленський (7%), а трійку лідерів замикає співак Святослав Вакарчук (6%). Четвертим у списку — політик Анатолій Гриценко (6%). Діючий президент України Петро Порошенко (5%) займає п'ятий рядок у рейтингу, поділяючи його з політиками Юрієм Бойком (5%) і Олегом Ляшком (5%) (https://ru.tsn.ua/politika/oboshel-poroshenko-i-gricenko-zelenskiy-stal-vtorym-v-reytinge-vozmozhnyh-kandidatov-v-prezidenty-1185579.html).

Вкотре посміємо порадити притомним землякам не брати близько до серця всілякі рейтинги, соціології і вибірки – не на часі. Тому вибачайте Анатолію Степановичу з прихильниками, але від безсоромного піару про «феномен Гриценка» негарно тхне. Нав'язлива «непереможність» у межах статистичної похибки ось-ось змусить багатьох з нас переглянути позитивне загалом до вас ставлення.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27