Фестиваль «Чарівна симфонія козацтва» відгримів на Полтавщині

02.09.2019, 08:51
Фестиваль «Чарівна симфонія козацтва» відгримів на Полтавщині

На вихідних у селі Омельник Кременчуцького району вперше провели Всеукраїнський культурно-мистецький фестиваль "Чарівна симфонія козацтва". Повідомляє Полтавська обласна державна адміністрація.

Захід був присвячений композитору Петру Чайковському, козацький рід якого походить з цього населеного пункту Полтавщини. Організатором виступила Омельницька об'єднана територіальна громада, чия ініціатива перемогла в урядовому конкурсі "Малі міста – великі враження".

Повідомляється, що на проведення фестивалю, у рамках якого учасникам були продемонстровані балет, твори класичної музики, козацькі забави, вистави кінного театру і майстер-класи, Кабінет міністрів України виділив 700 тисяч гривень. Додатково із місцевого бюджету було залучено 300 тисяч гривень.

Окрім культурної програми відвідувачі фестивалю мали змогу пригоститися варениками, галушками та кулешем. А для охочих пофотографуватися, організатори спеціально облаштували кілька фотозон.

Фестиваль «Чарівна симфонія козацтва» відгримів на Полтавщині_1

(Фото: "Полтавська ОДА")

Читайте також:
Історія
18.IV.1988 ізраїльський суд визнав Івана Дем'янюка винним у злочинах проти людства. Проте невдовзі з'ясувалося, що справа сфальсифікована.
вчора, 20:24
Історія
Роберт Льюїс Белфор (1850-1894) народився дощового дня в Единбурзі у сім'ї інженера. За материнською лінією належав до стародавнього роду.
18 квітня, 21:32
Історія
У Теотіуакані виявили сліди кількох давніх землетрусів. Перші із них сприяли процвітанню міста, а останнє — його остаточному занепаду.
17 квітня, 21:49
Некролог
Ця війна забирає кращих із нас. На жаль, цвіт української нації гине, зупиняючи безжальну, людожерську московитську орду.
16 квітня, 19:06
Історія
Найбільш дивна війна, що її вела Русь-Україна, — похід сина Ярослава I Мудрого на Константинополь. Сталася ця подія у далекому 1043 році.
15 квітня, 20:28
Книги
Задовго до шумерів у Передній Азії виникла добре згуртована спільнота, що мала унікальні знання. Люди контактували із позаземними істотами.
14 квітня, 20:58