Фірма співробітника НАБУ виграла тендерів на 2,2 мільйона (документ)

ПОЛТАВА
20.09.2018, 07:29
Фірма співробітника НАБУ виграла тендерів на 2,2 мільйона (документ)

Співробітник НАБУ, всупереч Закону України “Про запобігання корупції”, зареєстрував ФОП та брав участь у тендерах на державні закупівлі.

Про це свідчать матеріали звернення, надісланого до Національної поліції та Національного агентства з питань запобігання корупції, яке потрапило до журналістів Інформатора.

Фірма співробітника НАБУ виграла тендерів на 2,2 мільйона (документ)_1

Так, Хілько Ігор Геннадійович, який відповідно до поданої ним декларації є оперативним співробітником оперативно-технічного управління Національного антикорупційного бюро, веде підприємницьку діяльність як ФОП, бере участь у тендерах на державні закупівлі і отримує з цього незаконні прибутки.

Фірма співробітника НАБУ виграла тендерів на 2,2 мільйона (документ)_3

Зокрема, Хілько І.Г. взяв участь та отримав перемогу у 13 тенедерних процедурах та уклав договори з державними установам та підприємствами на зальну суму 2,2 мільйона гривень, що відображено у системі Prozorro.

Зазначене вказує, що державний службовець, всупереч статті 25-ій Закону України “Про запобігання корупції”, займається підприємницькою діяльністю, за що статтею 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачена адміністративна відповідальність.

Фірма співробітника НАБУ виграла тендерів на 2,2 мільйона (документ)_5

Крім того, вартість товарів, які фізична особа-підприємець Хілько І.Г. постачала до державних установ та за які сплачувалися бюджетні кошти, значно завищена, а поставлені ним матеріально-технічні цінності не відповідають встановленим критеріям.

Наприклад, між Державною установою “Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів “Укрспортзабезпечення” та ФОПом Хілько І.Г. укладено 5 договорів на постачання велосипедного інвентарю на загальну суму 978 500 гривень.

Вартість велоінвентарю, придбаного у Ігоря Хілька , вдвічі завищена у порівнянні з тією ж сертифікованою продукцією, розміщеною на сайтах офіційних представників продукції, а саме BPS Company, Paul Lange Ukraine.

Опублікована інформація свідчить про наявність в діях посадових осіб Державної установи “Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів “Укрспортзабезпечення” та приватного підприємця Ігоря Хілька ознак кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 КК України внаслідок закупівлі за бюджетні кошти товарів із завищенням цін на суму півмільйона гривень.

Читайте також: Лише за кілька днів 13 співробітників НАБУпопалися на хабарах

Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23