Фракція розвалюється: у «Слузі народу» назрівають нові скандали

УКРАЇНА
24.10.2019, 08:27

На корупційному скандалі з можливим отриманням хабарів 11-ма нардепами проблеми «Слуги народу» не вичерпуються.

Це визнають у самій президентській фракції.

Зокрема, про назрівання нових скандалів в ефірі «Hromadske» повідомила народний депутат від «Слуги народу» Ольга Василевська.

Василевська вказує на те, що фракція не має єдності і чіткої стратегії.

«Я не можу розібратися, які плани у керівництва фракції щодо тих депутатів, які голосували або не голосували... Тому що вранці є заява, що всі повинні обов'язково пройти поліграф, вдень – необов'язково, це важке випробування для фракції, давайте, хто хоче добровільно, нехай проходить. Що це за керівництво фракції, яке не може твердо стояти на якійсь позиції? Тобто, вони бачать, що фракція розвалюється, комітет розвалюється. Я думаю так, принаймні, я бачу ще один або два таких скандали, а вони будуть ці скандали», – сказала Василевська.

На розрізненість у рядах «зеленої» фракції не перестають вказувати і політичні оглядачі. ««Слуг народу» можна запідозрити у будь-чому, але не в ціннісній однодумності. Ми бачимо суперечки всередині парламентської фракції. Взаємні звинувачення в підкупі. Публічні конфлікти між керівництвом і мажоритарниками. Що, втім, не дивно, якщо згадати, як цей проект створювався», – зазначає журналіст Павло Каразін.

Нагадаємо, що вчора, 23 жовтня, розгорівся скандал стосовно участі нардепа від «Слуги народу» Євгена Шевченка у російському пропагандистському шоу. Доля опального нардепа має вирішуватися на засіданні фракції у понеділок, 28 жовтня.