​Гей, трипільці-українці!

ПОЛТАВА
21.01.2019, 14:02

​Гей, трипільці-українці!_1

Нашу увагу, людей, колись фахово причетних до історії в її науково-педагогічній іпостасі, привернуло повідомлення про номінування кандидата в президенти Ольги Богомолець на «Псевдонауковця 2018». «Справедлива» випередила навіть такого знаного творця українських побрехеньок, як Валерій Бебик.

До Ольги Вадимівни висловимо претензії пізніше, з розвитком виборчих подій. Зауважимо лише, що серед очевидно нафантазованих фейків, які пані майбутня президентша озвучила в ефірі одіозного «NewsOne», виокремлюється той, за який «Справедлива» отримала звання псевдонауковця: виконавча влада, буцімто, не забезпечує якісними і доступними вакцинами кожного українця, чим створила загрозу національній безпеці країни.

Дилетантська заувага: біда не із забезпеченням вакцинами, їх достатньо, а в тупизні плебсу, котрий воліє краще померти, ніж вчасно потурбуватися про своє і родинне здоров'я. І ще одне – на той медійний ресурс, де товчеться переважно п'ята колона, серйозна людина сама не піде. Ті ж, хто ходять, певно, заздалегідь попереджають Мураєва про кількість і токсичність лайна, яке запрошений зобов'язаний вилити на Україну та її владу.

Доточимо своє «фе» до оприлюднених характеристик викладача декількох університетів, проректора університету «Україна», автора монографій та підручників, доктора політичних наук, професора, кандидата психологічних наук, неодноразового висуванця на Шевченківську премію (!!!) за телевізійну програму «Цивілізація Incognita», екс-члена Громадської гуманітарної ради Мінінформполітики при Януковичі, благословленого патріархом України, муфтієм мусульман та настоятелями буддистського Шаоліня і даоського Чжуня краянина-слобожанця з Великих Бубнів на сумській Роменщині Валерія Михайловича Бебика.

Тут ось у чому біда, як на нас. Не в тому, що перелік посад з титулами і самоідентифікація цього «протоукраїнця» зашкалюють. Хоч цей чоловік давно втратив орієнтацію у навколишньому світі і його маячня відверто дискредитує не лише науку історію, а й елементарний здоровий глузд, він продовжує товктися у столичних громадських інституціях, на ефірах, шпальтах.

Тільки дією настоянки блідої поганки можна пояснити галюциногенний висновок про «очевидну», на хвору думку В.М., ревізію Біблії москальськими клевретами – виявляється, Ісуса Христа, котрий, поза сумнівами, був українцем ще за три тисячі років до загальноприйнятої дати свого Різдва, розп'яли не на якійсь там Голгофі. Бебик ось вже декілька років шукає артефакти розп'яття І.Х. на… Говерлі. Навіть Віктора Ющенка підключив до пошуків карпатських слідів Ісуса – «верховного жреця храму Бога Птаха при царі Менесі». Інакше, чого б Віктор Андрійович так зачастив на наш український Олімп-Говерлу?..

Давно почилого в бозі Генріха Шлімана, того, котрий викопав для світу гомерівську Трою, певно, зсукала на покруч бебиківська заява про справжню локацію легендарного Іліону. Адже, лише «сліпі колаборанти» не побачать наших козацьких коренів в імені першого троянського царя Теукра! Треба комусь пояснювати, що Троєщина на березі Дніпра навпроти Києва і є тією гомерівсько-шліманівською Троєю?!

Тримайтеся за щось монолітне, панове, але київська Дарниця стоїть на землях, презентованих нашим пращурам-скіфо­українцям персидським царем Дарієм. До давнього захоплення п'ятикласника міфом про хитрих степовиків, виявлену під час їхньої війни 514 р. до н.е. з проклятим Ахеменідом, що приперся з 700-тисячною армією полонити наше мирне пост-Трипілля, додаються аргументи Бебика: вражений безприкладною стійкістю захисників дніпровських круч, щедрий Дарій Перший Гістасп обдарував українських предків Дарницею.

Люди, де ви знайдете більш очевидні докази заснування давнього Єгипту українцями?! За Бебиком, саме Ми, сини бога Ра (укРАїнці), звели піРАміди, поміняли первісно-общинний лад на прогресивніше РАбовласництво, а наша єгипетська Роксолана під псевдо КлеопатРА не лише підбила Марка Антонія на шлюб і трьох нащадків, а й зґвалтувала невинного Цезаря. ТРАх-тібідох.

Далі – величніше. Еллінів знали як «людей плуга». Відтак, вони теж українці! Ось дивіться, рече Бебик, в Греції немає луків, суцільні гори непридатні для рільництва – від Македонії до Спарти. Козячий рай. Зате в Україні плугам є де розгулятися! Навіть місто Луганськ є. То звідки родом елліни? Ото ж бо. Їжаку зрозуміло, що абсолютно всі древні цивілізації розповзлися світами з-під дніпровських порогів, маючи батьками не Адама з Євою, а Івана з Галею. Наша українська сім'я приручила пса, осідлала коня, випалила глечик, поклала початок колесу, буквам і чотирьом цивілізаціям – Сумеру, Трої, Єгипту, Еллади з Романією. З походженням, бідкається Бебик, не поталанило лише неграм і євреям. Цих бідолах довелося приводити до тями нашим скіфам-орачам трохи згодом, коли переселилися до Малої Азії та на береги Нілу.

Придивіться уважніше до вбрання великого завойовника Чингіз-хана – на ньому ж наша вишиванка! За Бебиком, той монголо-татарський Акела вів родовід від елітарного тібетського клану Сірого вовка. Але ж до Тібету скіфський клан емігрував з-під Дніпродзержинська! Хіба не логічно випливає з цього прихильність, з якою ставилися монголо-татарські зайди до тогочасного населення України, свято зберігаючи пам'ять про спільні корені?! Спалення ординцями Києва у 1240 році, на зимового Миколу, було, як запевняє Бебик, прикрим непорозумінням. Там без москальського хана Неврюя (Олександра Невського, онука хана Батия) не обійшлося – той паразит-запроданець діда й настрополив проти киян, Києва і Десятинної церкви.

Із незабутніх шкільних років бережемо вдячну згадку про вовчицю, яка вигодувала двох хлопчиків – Ромула і Рема – на віщу славу Риму, Римської імперії та італійців. Брехали нам радянські підручники і Свєтоній з Плутархом. Їхній Рим – це ніщо інше, як побратим, клон нашого Риму! З прадавніх часів Бебику відомо, що перший і, звісно, правильний Рим звели протоукри на леваді, отам, де зливаються річечки Сула і Ромен. І етруська сердобольна вовчиця була із української зграї – Сірих Вовків. Ну? Дійшло? Так, товариство, ваші патріотичні думки збігаються з історичною концепцією Валерія Михайловича – спершу Рим постав як сумські Ромни, а вже згодом…

Воно б і нічого. Не обтяжена об'єктивністю творчість Юрія Шилова, Сергія Плачинди, Валерія Бебика – чом не привід посміятися не лише з «гумору без трусиків» 95-го кварталу. Але ж з нас, українців, котрі терплять оцих істориків, світ сміється!

Колись французький філософ і символіст Поль Валері покартав історію: «Вона снує марення, вона п’янить народи, вона творить для них хибні спогади, перебільшує їхні прагнення, роз’ятрює їхні рани, вабить сновидіннями, спричиняє манію величі або шал переслідування, робить народи пихатими й зарозумілими». Людина, яка, крім оцих рядків про історію, написала ще й: …Прагну, щоби в льодяній настраханій гортані / Охриплий вдарив ключ любовного верзіння…», поганого не порадить. До слова, матимете час, погортайте «Юну Парку».

Тому, услід за Валері, висловлюємо жанрове побажання: не слухайте бебиків, люди. Перш ніж повестися на косу, вила і справедливість з наступом, розтечіться мислію по древу. Хоч би нижніми гілками.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36
Полтава
Комунальна мафія Полтаватеплоенерго в змові із суддівською мафією продовжує тероризувати споживачів.
20 квітня, 15:35