Глобальне озеленіння: як відроджують ліси у Ефіопії

СВІТ
09.08.2019, 08:28
Глобальне озеленіння: як відроджують ліси у Ефіопії

Який світовий рекорд був встановлений в Ефіопії та чому треба в них вчитися?

Поки в Росії ліси горять, й їх майже ніхто не гасить (й горять настільки, що дим добрався аж до Аляски та західного узбережжя Канади), є куточки світу, де до природи ставляться більш дбайливо.

Так, днями в Ефіопії був встановлений світовий рекорд по висадці дерев. За 12 годин в країні було висаджено понад 350 мільйонів (!) дерев. Про це повідомляє видання «Лівий берег» з посиланням на повідомлення в Твіттері від місцевого міністра інновацій та технологій Гетахуна Мекурія.

Таким чином, мешканці далекої африканської країни побили позаминулорічний рекорд, що був встановлений в Індії, де за такий же проміжок часу було висаджено близько 66 мільйонів дерев.

Посадка дерев є частиною ініціативи «Зелений спадок», яку очолює прем’єр-міністр країни Абій Ахмед Алі. Незліченна кількість небайдужих громадян долучились до такого масштабного «флеш-мобу», який має собі на меті поновити мільйони гектарів вирубаного на протязі останнього століття лісового покриву Ефіопії. Тому мільйони жителів вирішили допомогти не лише своїй країні, а й усій нашій планеті.

Глобальне озеленіння: як відроджують ліси у Ефіопії_1

Зупинятися на цьому «зелені» волонтери не збираються. До початку сезону дощів, що ось-ось настане, вони планують висадити 4 мільярди саджанців.

До речі, на Філіппінах нещодавно прийняли новий закон. В якому говориться, що учень школи перед тим, як покинути стіни свого учбового закладу, має посадити 10 дерев.

А тим часом 20 африканських країн домовилися збудувати так звану «Велику зелену стіну», о має проходити через увесь африканський континент та зупинити «експансію» найбільшої пустелі Землі – Сахари. Як повідомляється, у цієї «зеленої стіни» вже є перші позитивні результати – вона починає зупиняти розповсюдження пустелі й навіть створює робочі місця.

Тому всі інші держави та їх мешканці мають долучитися до такого «мегапроекту» світового масштабу.

Ігор Давиденко

Читайте також:
Світ
Нащадки поневоленого московитами у XIX столітті кавказького народу мають нагоду повстати проти окупантів. Чи скористаються вони шансом?
вчора, 14:45
Світ
У 16 квітня Парламентська асамблея Ради Європи розгляне питання про прийняття Косово до складу організації.
16 квітня, 11:43
Світ
Ганну Ґутьєррес визнали винною в ненавмисному вбивстві українки Галини Гатчинс у жовтні 2021 року.
16 квітня, 11:28
Світ
Поки адепт культурмарксизму з Арґентини на посаді Папи Римського закликає українців здійняти білий прапор, його підлеглі почали каятися.
14 квітня, 17:21
Світ
Сіоністське лобі на берегах Потомаку знову активізувалося. Військово-релігійний режим аятол напередодні вночі завдав потужного удару.
14 квітня, 15:03
Світ
На вулицях Будапешта знову з'явилися патрулі комуністичних поліцаїв. Їх цілеспрямовано завезли із КНР для нагляду за китайцями.
14 квітня, 12:45