Голова облради Біленький «відкрив Америку» у пільгах «Полтавафарму»

ПОЛТАВА
05.04.2016, 20:20

Олександр Біленький, голова Полтавської обласної ради, поділився першими кроками «реформування» КП «Полтавафарм». Чиновник зазначив у своєму Фейсбуці, що встановлено мінімальну націнку 5% на ліки. За словами голови облради, це перший реальний результат, який влада отримала в процесі реформування та зміни керівництва на підприємстві.

Відсьогодні в аптеках №2 (вул. Сковороди, 1/3) і №50 (вул.Пушкіна, 16) міста Полтави починає діяти соціальна програма для пільговиків. Ліки продаватимуть з мінімальною націнкою 5% (тоді як законодавством дозволена націнка до 25%). Пільгами зможуть скористатися ветерани війни, учасники бойових дій: АТО, воїни-інтернаціоналісти та інші особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", - написав Біленький.


Голова облради Біленький «відкрив Америку» у пільгах «Полтавафарму»_1

Зазначимо, в усіх без винятку комунальних аптеках «Полтавафарм» система знижок успішно діяла тривалий час. Без втручання й так званих реформ голови облради. 

«Деякі аптеки, зокрема аптека №50 (вул. Пушкіна, 16) спеціалізуються на обслуговуванні бійців АТО, ветеранів війни, інших осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та передбачають окремі знижки для таких верств населення. Із 22 лютого були запроваджені додаткові пільги. За ними загальна знижка на лікарські засоби становить 15%», - розповів В’ячеслав Білизний, в.о. директора КП «Полтавафарм».


До відома, голова Полтавської обласної ради Біленький, усупереч закону, звільнив тодішнього в.о. директора підприємства Білизного з посади під час лікарняного. Чиновник свідомо порушив Статтю 40 Кодексу законів про працю України, якою встановлено заборону звільнення працівника в період його тимчасової непрацездатностіта відпустки.

Голова облради Біленький «відкрив Америку» у пільгах «Полтавафарму»_3

Довідка, що засвідчує перебування в.о. директора на лікарняному:

Голова облради Біленький «відкрив Америку» у пільгах «Полтавафарму»_5

Нагадаємо, на другому пленарному засіданні третьої сесії Полтавської обласної ради голова Полтавської облради Олександр Біленький назначив Валерія Прядка на посаду в.о. директора КП «Полтавафарм». Цим голова облради спровокував прямий конфлікт інтересів між державним і приватним підприємствами.

Довідка: Валерій Прядко – член партії «Простих людей» Сергія Капліна та директор фармацевтичної компанії ТОВ «Фармпланета», яка виготовляє ліки та є дистриб’ютором медичних препаратів до кількох аптечних мереж.


Голова облради Біленький «відкрив Америку» у пільгах «Полтавафарму»_7

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27