Головко дав вказівку рейдернути кар’єр піску в Полтавському районі

ПОЛТАВА
12.09.2017, 16:25
Головко дав вказівку рейдернути кар’єр піску в Полтавському районі

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко дав команду захопити Яциново-Слобідський кар’єр піску в Полтавському районі. Відповідний наказ отримали поліція і ДСНС. Перші зобов’язані провести силову спецоперацію, другі – державною технікою вивезти все обладнання (земснаряд, екскаватори, бульдозери, інше).

Причиною захоплення стало наближення турецької компанії «Onur» до виконання будівельних робіт у Полтавському районі. За попередньою інформацією, на відсипку дорожнього полотна потрібно 1,5 млн куб. м. піску. Знахабнілий від безкарності прости господи голова ОДА наче перед смертю рейдерить все, де можуть бути гроші.

«ОБ» писав про незаконне розкрадання надр посадовцем.

ЧИТАЙТЕ: Генерали піщаних кар’єрів: хто і як розкрадає надра Полтавщини

Видання готує пряме включення з Яцинової Слобідки.

Яциново-Слобідський кар’єр піску є найбільшим наповнювачем бюджету Кротенківської сільради. Підприємство сплатило мільйони гривень до держбюджету України за отримання спеціального дозволу на розробку родовища.

Проти депутата сільради Григорія Верещаки, який у декларації приховав акції кар’єру, прокуратура порушила кримінальну справу.

Зазначимо, начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб є ставлеником Головка. Використання державної техніки ДСНС у захопленні підприємства є злочином і карається у відповідності до Закону. 

Читайте також:
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54