Господарський суд Києва припинив непрозорий тендер «Укргазвидобування»

ПОЛТАВА
18.06.2016, 09:37

Господарській суд міста Києва зобов'язав ПАТ «Укргазвидобування» припинити будь-які дії з продовження відкритого тендеру на закупівлю послуг з проведення 100 операцій гідророзриву пласта (ГРП) зі зменшенням ціни.

Своє рішення суд ухвалив на підставі позову полтавської УПСК «Діамент», яка мотивує його тим, що УГВ порушила закон про державні закупівлі, йдеться у повідомленні компанії.

В ТЕМУ: «Укргазвидобування» оголосило тендер на 540 млн грн, минаючи систему ProZorro

Суд в ухвалі зазначив, що заборона на проведення необхідних тендерних процедур «не перешкоджає господарській діяльності ПАТ «Укргазвидобування», а також не порушує права інших осіб, а лише запроваджує тимчасові обмеження» – повідомляє Економічна правда.

Зазначимо, тендер УГВ на закупівлю послуг з проведення протягом року 100 операцій гідророзриву пласта був оголошений в обхід Системи публічних електронних закупівель ProZorro. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив полтавський експерт з питань паливно-енергетичного комплексу Геннадій Сікалов, розповівши, що вартість таких операцій в річному плані складає 540 000 000 грн.

Господарський суд Києва припинив непрозорий тендер «Укргазвидобування»_1

– Призупинка проведення тендеру - це його фактичне скасування, тому що порушення строків наші опоненти можуть потім використати для оскарження його результатів. Ми вже зіштовхнулися з подібним в ситуації з тендером на колтюбінги, коли суд забороняв нам ввозити сучасне обладнання з Білорусі після відкритої й конкурентної закупівлі, – зазначив голова УГВ Олег Прохоренко.

Господарський суд Києва припинив непрозорий тендер «Укргазвидобування»_3

Натомість Сікалов розповів, що вже наступного дня після оголошення тендеру голова правління ВАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко повідомив про те, що «11 світових і українських компаній вже проявили зацікавленість у стадії консультацій і розробки технічного завдання». І це незважаючи на те, що не була повністю опублікована тендерна документація, а також абсолютно не відображені мінімальні екологічні ризики для жителів Харківської та Полтавської областей.

Нагадаємо, у березні 2016 року проведено відбулося 9 позапланових перевірок діяльності ПАТ «Укргазвидобування» на об’єктах надрокористування (родовищах, площах). При цьому було встановлено низку порушень законодавчих та нормативно-правових актів про надра.

БІЛЬШЕ: Корупційна складова в діяльності «Укргазвидобування»

Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23