ГПУ блокує розслідування проти Максима Нефьодова та його партнера Гутенка, – ЗМІ

УКРАЇНА
18.10.2019, 11:19
ГПУ блокує розслідування проти Максима Нефьодова та його партнера Гутенка, – ЗМІ

Нове керівництво Генеральної прокуратури України блокує оголошення підозри колишньому першому заступнику Мінекономрозвитку Максиму Нефьодову, який сьогодні очолює Державну митну службу України, а також екскерівнику Департаменту регулювання ЗЕД Мінекономрозвитку Денису Гутенку.

Про це повідомило видання «КП в Україні», посилаючись на документи, які опинилися в розпорядженні журналістів.

У публікації зазначається, що 21 жовтня 2016 року Національна поліція України за матеріалами, наданими Головним Управлінням контррозвідувального захисту економіки Служби безпеки України, розпочала кримінальне провадження № 12016000000000426 за ознаками, передбаченими ч. 2 ст. 364 Кримінального Кодексу України за фактами зловживання Нефьодовим і Гутенком службовим становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник Держмитниці Максим Нефьодов одружився з менеджером компанії Ахметова

Матеріали, отримані журналістами видання, свідчать, що в ході досудового розслідування слідчими було зафіксовано, що Максим Нефьодов та Денис Гутенко в незаконний спосіб скасували 81 спеціальну санкцію, передбачену ст. 37 Закону України «Про зовнішньо-економічну діяльність», стосовно 60 компаній.

Зазначається, що дії зазначених осіб призвели до збитків для Державного бюджету України на суму більше 10,4 млн грн. Факти незаконної діяльності Нефьодова і Гутенка документально підтверджені висновками комісії, яка проводила внутрішнє службове розслідування в Мінекономрозвитку, Державної аудиторської служби України, а також висновками судово-економічної експертизи «Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України», йдеться у публікації.

Незважаючи на вказані обставини, ГПУ досі не повідомила підозри фігурантам справи. В публікації стверджується, що блокування усіх процесуальних дій з боку ГПУ почалося із політичних мотивів за особистою вказівкою ексгенпрокурора Юрія Луценка. Журналісти припускають, що саме за такої ж причини нове керівництво ГПУ на чолі з Русланом Рябошапкою закриває очі на «справу Нефьодова-Гутенка».