ГПУ завершила досудове розслідування по справі судді-хабарника

УКРАЇНА
22.08.2017, 08:43
ГПУ завершила досудове розслідування по справі судді-хабарника

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні проти судді Господарського суду м. Києва, котрий отримав хабаря у 16 тисяч доларів від представника комерційної організації. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Слідство встановило, що за вказані кошти представник «феміди» обіцяв посприяти у вирішенні питань про винесення рішень Київським апеляційним господарським та Вищим господарським судами України рішень на користь позивача. Справу проти судді було відкрито за ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах) КК України.

Генеральною прокуратурою України, відповідно до ст. 290 КПК України, письмово повідомлено підозрюваного та його захисників у кримінальному провадженні про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів, якими володіє сторона обвинувачення.

За результатами відкриття прокурором матеріалів досудового розслідування підозрюваному та його захисникам буде вручено обвинувальний акт, який найближчим часом буде спрямовано на розгляд суду.

Читайте також Деіконізація судді Гольник.

Відділ моніторингу